Κορωνοϊός: Εξαπλώνεται στην Ιταλία - Φεύγουν άρον άρον τουρίστες και διάσημοι (Photos)


Κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να καταγράφονται στην κεντρική και νότια Ιταλία.
Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία.

Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας.
Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.
Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.
Την ίδια ώρα, οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία θέλοντας να αποφύγουν την επανάληψη εικόνων όπως στα σούπερ μάρκετ του Μιλάνου, με τα ράφια να είναι άδεια λόγω του πανικού που έχει προκληθεί στην γειτονική χώρα.
Οι πολίτες έχουν «αδειάσει» κυριολεκτικά από τρόφιμα πολλά από τα σούπερ μάρκετ. 
Με αεροπλάνο που ναύλωσε ο δήμαρχος Σπάτων επιστρέφουν 75 μαθητές Λυκείου
Αεροπλάνο ναύλωσε ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας για να φέρει πίσω μαθητές του Λυκείου Σπάτων, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους βρίσκονται σε εκδρομή στη Γαλλία, αλλά επρόκειτο να επιστρέψουν οδικώς από την Ιταλία με προορισμό Ανκόνα-Πάτρα και με διανυκτέρευση στην Μπολόνια.
Η επιστροφή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση από τη Νίκαια αναμένεται αύριο, Τετάρτη.
Πρόκειται για 75 μαθητές και 5 συνοδούς, οι οποίοι ξεκίνησαν την Κυριακή αεροπορικώς για τη Γαλλία, αλλά με στάση για 5 ώρες στο Μιλάνο. Εκεί τους βρήκε και η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ιταλικές Αρχές για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό.
Εξαπλώνεται και στην Μέση Ανατολή
Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις ακόμη υπήκοοί του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όλοι εκ των οποίων είχαν επιστρέψει από το Ιράν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.
Οι τρεις αυτοί άνθρωποι, που βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κουβέιτ ανέρχεται πλέον σε οκτώ, μετέδωσε το KUNA.
Χθες, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ιράν, το οποίο έχει καταγράψει 61 κρούσματα εκ των οποίων 14 θανατηφόρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης των χωρών αυτών.
Το Κουβέιτ εντόπισε τον covid-19 σε τρεις ανθρώπους μεταξύ των 700 που αναχώρησαν το Σάββατο από την πόλη Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ΚUNA.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν 53χρονο Κουβεϊτιανό, έναν 61χρονο Σαουδάραβα και έναν 21χρονο η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κουβεϊτιανός και ο Σαουδάραβας δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ ο τρίτος ασθενής έχει κάποια αρχικά συμπτώματα.
Στο γειτονικό Μπαχρέιν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν διαγνώστηκε με τον covid-19 και πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο ασθενής».
Δύο ακόμη νεκροί στο Ιράν, συνολικά 61 τα κρούσματα
Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό υπέκυψαν, μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Eghtesaonline, επικαλούμενος τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14.
"Τα τεστ έδειξαν όταν είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό", επεσήμανε ο αξιωματούχος.
Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον covid-19, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει την ακύρωση συναυλιών, όπως και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και γηπέδων στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.
Στο μεταξύ το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη, μέχρι νεοτέρας, δήλωσε εκπρόσωπος σήμερα.
Επιπλέον το Μπαχρέιν, όπου αναφέρθηκε δεύτερο κρούσμα του covid-19, επίσης αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Ντουμπάι.
από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.