Το νέο «καμάρι» του ΝΑΤΟ: Ο υπερκατάσκοπος που παρακολουθεί τα πάντα από ύψος 18 χλμ και πετά αυτόνομα για 30 ώρες (Video)


Η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ μόλις παρέλαβε τους πρώτους κορυφαίους ιπτάμενους κατασκόπους που αποκαλούνται Global Hawks και δεν είναι βέβαια παρά ένα από τα πιο εξελιγμένα drone με μοναδικές κατασκοπευτικές δυνατότητες. 
Tα Global Hawks θα βοηθήσουν τους στρατιωτικούς διοικητές στο έδαφος να εντοπίσουν πιθανές απειλές για τα μέλη του ΝΑΤΟ με τη χρήση ενός και μόνο τέτοιου μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος. 
Η βάση τους των "παγκόσμιων γερακιών" βρίσκεται στην Σικελία και μπορούν να κάνουν τον μισό γύρο του κόσμου, έχουν εύρος αποστολής ως και 16.000 χλμ (10.000 μίλια), αρκεί να έχουν γεμάτη τη δεξαμενή καυσίμων τους! 
Ένα Global Hawk μπορεί να παραμείνει στον αέρα επί 30 συνεχόμενες ώρες και μάλιστα σε ύφος 18 χλμ  καταγράφοντας ό,τι γίνεται στο έδαφος της γης. Vía:@BBCWorld | The Nato military alliance has just received its first spy drones called Global Hawks They’ll help commanders on the ground identify potential threats to Nato members - with one single unmanned drone able to watch over a territory the siz…

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.