Το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco


Το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ προστέθηκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco.
Μετά την ένταξή του στη λίστα, το μασάζ Nuad Thai αναγνωρίστηκε ως κάτι που πρέπει να διατηρηθεί και για τις ερχόμενες γενιές.
Σύμφωνα με την Unesco, η πρακτική έχει τις «ρίζες της στην αυτοφροντίδα της αγροτικής ταϊλανδικής κοινωνίας, όπου κάθε χωριό είχε τους θεραπευτές της, στους οποίους κατέφευγαν οι αγρότες όταν είχαν μυικούς πόνους από τις εργασίες στα χωράφια».
Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μασάζ, το ταϊλανδέζικο περιλαμβάνει πολλές κινήσεις και μια σειρά από διαφορετικές θέσεις που πρέπει να πάρει ο ασθενής.
Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν όχι μόνο τα χέρια τους, αλλά κάποιες φορές και τους πήχεις των χεριών και τα γόνατά τους για να ασκήσουν πίεση.
Επίσης στο μασάζ Nuad Thai δεν χρησιμοποιείται λάδι.
Η Unesco είναι ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.
Η λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάςείναι διαφορετική από εκείνην με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς , η οποία απονέμεται σε μνημεία, κτίσματα ή τοποθεσίες, που διακρίνονται παγκοσμίως για την ιστορική, πολιτιστική, καλλιτεχνική ή περιβαλλοντική σημασία τους.
από kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.