Άνω Σύρος, μεσαιωνική ατμόσφαιρα στην αρχόντισσα των Κυκλάδων


Με το CNN Travel να την κατατάσσει ανάμεσα στα 17 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, η Άνω Σύρος αποτελεί κορυφαίο προορισμό για όσους θέλουν να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία, καθώς εδώ τα παλιά χρόνια βρισκόταν το Κάστρο του νησιού, με μύθους και ιστορίες να παραμένουν ζωντανοί στο πέρασμα των καιρών.

Χτισμένη πάνω σε λόφο, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, ή αλλιώς τον Σαν Τζώρτζη, στην κορυφή του, η Άνω Σύρος αποτελεί μεσαιωνικό οικισμό που έως και σήμερα κατοικείται κυρίως από καθολικούς.

Μερικά από τα βασικά αξιοθέατα του οικισμού είναι η Μονή των Καπουτσίνων με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Νικολάου του Φτωχού –που αποτελούν μάλιστα τις μοναδικές ορθόδοξες της Άνω Σύρου– η Μονή των Ιησουιτών με την εκκλησία της Παναγίας της Καρμήλου και φυσικά το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη που συνδέεται με την περιοχή λόγω καταγωγής.

Εδώ, τα στεγάδια, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τα σοκάκια, θα σας παρασύρουν σε έναν ποδαρόδρομο που δεν θα θέλετε να τελειώσει. Μικρά σπιτάκια κολλητά το ένα με το άλλο, λιλιπούτεια μπαλκόνια και μικρογραφίες πλατειών συνθέτουν ένα άκρως γοητευτικό σκηνικό.

Προτιμήστε να έρθετε εδώ λίγο πριν τη δύση του ηλίου, για να απολαύσετε τη βόλτα σας και να καθίσετε μετά σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια, για να απολαύσετε μεζέδες, κρασί και ρεμπέτικο τραγούδι.



από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.