Θ. Καρυώτης: Άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο. Ο στόλος μας δεν πρέπει να είναι στην Σαλαμίνα αλλά στην Κρήτη (ΗΧΗΤΙΚΟ).

Θ. Καρυώτης: Οι Τουρκικές μπλόφες και τα Ελληνικά φοβικά σύνδρομα, ο ρόλος της Κρήτης

Άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο.
Ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ της Ουάσιγκτον και αποκαλούμενος «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στον 98.4 τόνισε ότι η Τουρκία που αρέσκεται σε επιδείξεις χαρτών, μάλλον μπλοφάρει και με προβοκάτσια, χωρίς συγκεκριμένη οριοθέτηση μεταξύ αυτής και Λιβύης, επιχειρεί να μετρήσει αντιδράσεις ή υποχωρητικότητα δική μας για το επόμενο βήμα. 

Κατά τον ίδιο ο Ελληνικός στόλος θα πρέπει να εδρεύει πλέον στη θέση κλειδί της Κρήτης, η κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα την οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο, ενώ εξηγεί γιατί η υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου ως νησιωτικό σύμπλεγμα είναι αδιαπραγμάτευτο κλειδί για την Ελλάδα ακόμη και αν υπήρχε πιθανότητα σε ένα διεθνές δικαστήριο να μην έχει πλήρη επήρεια. 

Ο Θεόδωρος Καρυώτης στηλίτευσε το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα αντί να δημιουργεί πρωτοβουλίες παρακολουθεί τις εξελίξεις και αυτό στη γεωπολιτική σήμερα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.