Ο αξέχαστος Όλιβερ Χάρντι, το πληθωρικό μισό του «Χοντρού-Λιγνού»


Το δημοφιλέστερο δίδυμο που ξεπήδησε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, οι φοβεροί και τρομεροί Σταν και Όλι, υπήρξαν το λιγότερο μοναδικοί στο είδος τους.

Το χαρισματικό ντουέτο μπορεί όμως να τσακωνόταν, να τρωγόταν και να «σκοτωνόταν» διαρκώς στο πανί, στην πραγματική ζωή ήταν ωστόσο φίλοι καρδιακοί, δυο κωμικοί που αγάπησε βαθύτατα ο ένας τον άλλο και συνδέθηκαν με ειλικρινή και ανιδιοτελή φιλία.

Η ασύγκριτη χημεία που είχαν μεταξύ τους μετέτρεψε το δίδυμο του Χοντρού-Λιγνού στο απόλυτα αγαπημένο του κινηματογραφικού κοινού εκεί στις πρώτες δεκαετίες της νέας ανθρώπινης τρέλας με τις βωβές κινούμενες εικόνες.

Ούτε και η έλευση του ήχου στο σινεμά μπόρεσε να κλονίσει την πρωτοκαθεδρία τους, εκεί δηλαδή που χάθηκαν πολλοί κωμικοί του βωβού! Η έκπληξη παραγωγών και κοινού ήταν τεράστια: η βρετανική σοπράνο φωνή του Λιγνού ερχόταν σε τραγική αντίθεση με τη γλυκερή αμερικανική προφορά του Χοντρού, με το ηχητικό σύμπλεγμα των φωνών τους να προσθέτει πλέον το κατιτίς παραπάνω στη μοναδικότητα της χημείας τους.

Το μοτίβο μάλιστα της κωμικής δουλειάς τους παρέμεινε σχεδόν απαράλλακτο από την πρώτη ταινία τους το 1917 μέχρι και το κινηματογραφικό τους τέλος: ένας θυελλώδης τσακωμός μεταξύ τους, μια σκηνή καταστροφής όπου έσπαγαν τα πράγματα κάποιου τρίτου (ο οποίος τους κοιτούσε με απλανές βλέμμα χωρίς να αντιδρά) και μετά η εκδίκηση! Ο συνήθως αθώος και ελαφρώς χαζούλης Λιγνός που έκανε όλο γκάφες περίμενε από τον εύσωμο φίλο του να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, κι αυτό ήταν όλο.

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.