Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που έπαιζαν τα παιδιά


Ο πολυμήχανος αμερικανός εφευρέτης ήταν δημιουργικός νους ήδη από τα μικράτα του και λάτρεψε τα τρένα από πολύ νεαρή ηλικία.

Το 1901, σε ηλικία 7 ετών, προσάρμοσε κάπως έναν μικρό κινητήρα σε μια μινιατούρα ξύλινου βαγονιού που είχε σκαλίσει μόνος του και το έβαλε να φέρνει βόλτα σε μια ράγα μήκους 70 εκατοστών.
Παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας έσκασε και λίγο έλειψε να κάψει το σπιτικό, το ηλεκτρικό παιδικό τρενάκι είχε μόλις γεννηθεί και μάλιστα στο μυαλό του άμεσου ενδιαφερόμενού του, ενός παιδιού!

Χρόνια αργότερα, θυμήθηκε το παιδικό του παιχνίδι και μετέφερε το τρενάκι του σε βιτρίνα εμπορικού καταστήματος για να τραβά καλύτερα τα βλέμματα των νεοϋορκέζων καταναλωτών, οι οποίοι σύντομα άρχισαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το παιδικό τρενάκι παρά για τα προϊόντα του πολυκαταστήματος!

Κι έτσι ξεκίνησε δειλά-δειλά την περιπέτειά του με τα παιδικά τρενάκια, βρίσκοντας τα απαραίτητα κονδύλια από την πώληση άλλων εφευρέσεών του, λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένων. Κάποια στιγμή πούλησε περισσότερα από 50 εκατομμύρια παιδικούς σιδηρόδρομους και τα υπόλοιπα είναι παιδική ιστορία.

Ο ίδιος ήταν πάντα πολυεφευρέτης, στα πρότυπα των εφευρετών των αρχών του 20ού αιώνα, αναπτύσσοντας διάφορες πατέντες που περιλάμβαναν από φωτογραφικά φλας μέχρι και φακούς. Αν και την εμπορική επιτυχία θα την έβρισκε στην απολύτως πρώτη του εφεύρεση, αυτή που έκανε ως παιδί και δεν πολυκατάλαβε ότι είχε στα χέρια του την απόλυτη συνταγή της επιτυχίας…

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.