Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγέλλει τηλεφωνική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον Μάριο Σαλμά


Σοβαρή καταγγελία σε βάρος του βουλευτή ΝΔ Μάριου Σαλμά κάνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση προκειμένου να επισπευσθεί υπόθεση που τον αφορά.


Την τηλεφωνική παρέμβαση βουλευτή της ΝΔ στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης κατήγγειλε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Σεβαστίδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης, ο Μάριος Σαλμάς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί δικογραφία, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου κάλεσε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος και ζήτησε από τον συνάδελφο την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά.
«Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα» αναφέρει η ένωση και εξηγώντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 
«Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κανονικότητα των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ

"Η κανονικότητα των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ. Πιστεύαμε ότι το θράσος της ΝΔ εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι  το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Κάναμε λάθος.Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα "την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά", επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος. Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς. Σε μια χώρα της ΕΕ που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

ΚΚΕ: Κούφια λόγια τα περι ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για σοβατρό πολιτικό ζήτημα και χαρακτηρίζει κούφια λόγια το υποκριτικό ενδιαφέρον των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, για τη δήθεν ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
"Η σημερινή καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά, σε εκκρεμή ποινική υπόθεση που τον αφορά, συνιστά σοβαρό πολιτικό ζήτημα και είναι ένα ακόμη χειροπιαστό παράδειγμα, που αναδεικνύει το υποκριτικό ενδιαφέρον των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, για τη δήθεν ανεξαρτησία της δικαιοσύνης" αναφερει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
"Οι διακηρύξεις τους αποδεικνύονται στην πράξη κούφια λόγια, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, δεν έθιξαν καν το ζήτημα της αλλαγής του διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, που ήταν αίτημα και των ίδιων των δικαστικών. Ο λαός, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του" καταλήγει ο Περισσός.
Αντωνία Ξυνού

από news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.