DEBKAfiles: Με την εκεχειρία ο Ερντογάν αποφεύγει την πανωλεθρία - Τι αποκαλύπτουν οι Ισραηλινοί

Μια άλλη οπτική στη συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες από αυτή που δίνουν τα mainstream media παρουσιάζει η έγκυρη αμυντική ισραηλινή ιστοσελίδα.
Το άρθρο αναφέρει ότι η είδηση της "εκεχειρίας" μόνο έκπληξη προκάλεσε σε όσους ήταν σε γνώση των συνεχών αναφορών σχετικά της τουρκικής επιχείρησης κατά των Κούρδων της βόρειας Συρίας (surprised only those who credited the consistent misreporting on the of the week-long Turkish operation against the Kurds of northern Syria).

Σε ευθείες συνομιλίες με τον Pence και τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, ο Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι η εκεχειρία ήταν το καλύτερο του στοίχημα για να αποφύγει μια πανωλεθρία (In straight talks with Pence and Secretary of State Mike Pompeo, Erdogan realized that a truce was his best bet for avoiding a debacle).

Αυτή η συμφωνία και ο στενός συντονισμός μεταξύ των προέδρων Trump και Vladimir Putin, που αποκαλύφθηκαν αποκλειστικά από το DEBKAfile σε ολόκληρο τον κόσμο, άφησαν στον τούρκο πρόεδρο λίγη επιλογή για να χορέψει και πάλι στο πνεύμα της πολιτικής διοίκησης του Trump. Διαφορετικά, αυτός και ο τουρκικός στρατός θα βρεθούν ενάντια σε ένα ευρύ μέτωπο της Ρωσίας, του συριακού στρατού και των Κούρδων. Επομένως ο Ερντογάν υπέκυψε
(That deal and the close coordination between Presidents Trump and Vladimir Putin, revealed exclusively by DEBKAfile throughout, left the Turkish president little choice bit to dance again to the tune of Trump administration policy. Otherwise, he and the Turkish army would find themselves up against a broad front of Russia, the Syrian army and the Kurds. Erdogan therefore folded and acceded to Trump's demand for a provisional truce).

Και συνεχίζει με ενδιαφέρον η DEBKA:

Τρία συμπεράσματα μπορούν να αντληθούν από την αποκάλυψη του Pence ότι οι ΗΠΑ θα διευκολύνουν την υποχώρηση των Κούρδων:

- Οι αμερικανικές δυνάμεις που προγραμματίζονται να αποσυρθούν από τις κουρδικές περιοχές εξακολουθούν να είναι παρούσες.

- Θα πρέπει να συντονίσουν τα βήματά τους με τις ρωσικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν σε αυτές τις περιοχές αυτήν την εβδομάδα.

- Η Ουάσιγκτον δεν είναι σε θέση να πει στους Κούρδους τι πρέπει να κάνουν μετά την ώθηση τους στα χέρια της Μόσχας και της Δαμασκού.

Επομένως, παραμένει να δούμε πώς ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία εκεχειρίας της Ουάσινγκτον με την Τουρκία και πώς τα στρατιωτικά βήματα των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία ταιριάζουν με αυτά των ρωσικών δυνάμεων. Εν αναμονή απαντήσεων σε αυτές τις ερωτήσεις, οι ηγέτες των Κούρδων δεν θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.