Σε αμόκ ο Ερντογάν: Θ’ ανοίξω τα σύνορα, θα στείλω κι άλλο γεωτρύπανο, θα πάρω αέριο


“Είτε ψάρια, είτε πετρέλαιο βρεθεί γύρω από την Κύπρο” πρέπει να “μοιραστεί με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό” υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού για το θέμα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τις χώρες της Δύσης, απαντά ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε» και “μπορεί να στείλουμε και τρίτο γεωτρύπανο”. 

Κατηγόρησε, επίσης, την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και το δίκαιο και ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «υπάρχουν τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία. Και φαίνεται και η ΕΕ ως φιλοξενούμενη εγγυήτρια». Απ’ εκεί και πέρα είπε απίθανα ψέματα, καθώς έκρυψε ότι το όχι στο σχέδιο Ανάν ήρθε επειδή ήταν φιλοτουρκικό και ρατσιστικό. Είπε: «Πολλοί νυν ηγέτες δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες που εγώ συμμετείχα. Ποια είναι αυτή; Η σύνοδος στο Μπούργκενστοκ. Με ποιον την κάναμε; Με τον Κόφι Ανάν. 

Συναντηθήκαμε με τον ίδιο στο Μπούργκενστοκ. Τότε καθίσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ως εγγυήτρια δύναμη κι εμείς ως εγγυήτρια δύναμη και συζητήσαμε. Ήρθε και ο Φερχόιγκεν που εκπροσωπούσε την ΕΕ. Κάναμε αυτές τις συναντήσεις. Πρώτα ήθελαν να σηκωθούν από το τραπέζι τότε ο Κόφι Ανάν τους είπε ‘εγώ έδωσα τον λόγο μου, πριν τελειώσει αυτή η δουλειά δεν μπορούμε να σηκωθούμε’», σημείωσε.



Διαβάστε την συνέχεια στο hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.