Οι ΗΠΑ εκτρέπουν κεφάλαια από κατασκευαστικά έργα σε βάσεις στο εξωτερικό (σε Τουρκία και Ελλάδα)


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

από ptisidiastima.com, μέσω infognomonpolitics.blogspot.com

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτρέψει στρατιωτικά κεφάλαια ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κατασκευαστικά έργα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε συμμαχικές χώρες, σύμφωνα με μία λίστα που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε με πρότζεκτ σε εξέλιξη που πλέον στερούνται χρηματοδότησης.

Το έγγραφο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη, αποκάλυψε 127 στρατιωτικά κατασκευαστικά έργα σε εξέλιξη τα οποία πλέον παύουν να χρηματοδοτούνται προκειμένου η χρηματοδότηση αυτή να κατευθυνθεί στην κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό μήκους 175 μιλίων για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση δε, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι έχει εκτρέψει κι 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από κατασκευαστικά πρότζεκτ στο εξωτερικό.

Ο κατάλογος δείχνει ότι έχουν επηρεάσει εργολαβίες των ΗΠΑ σε στρατιωτικές βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.