Σε πανικό ο Ερντογάν από την εμφάνιση του “αποστάτη” Νταβούτογλου, εξαπολύει αντεπίθεση


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Γράφει ο Γιώργος Σκαφίδας

Οι πολιτικές διεργασίες βρίσκονται στο κόκκινο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση νέων πολιτικών δυνάμεων στην Τουρκία, με τη συμμετοχή επιφανών πρώην υπουργών και επιχειρηματιών. Εάν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, τότε οι νέες παρατάξεις ενδέχεται να είναι… τέσσερις. Σε πανικό ο Ερντογάν, εξαπολύει αντεπίθεση 

Οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία (προεδρικές και βουλευτικές) είναι κανονικά προγραμματισμένες για το 2023. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έφερε έτσι, στήνοντας κάλπες πρόωρα, το 2018 αντί για το 2019, ώστε να συμπέσουν με τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923-2023). 

Έως τότε απομένουν τέσσερα χρόνια, οι πολιτικές διεργασίες ωστόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας βρίσκονται ήδη στο κόκκινο προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση νέων πολιτικών δυνάμεων στη χώρα, πολιτικών δυνάμεων πίσω από τις οποίες αναμένεται να βρεθούν επιφανείς πρώην υπουργοί (Νταβούτογλου, Μπαμπατζάν, Γκιουλ, Σιμσέκ, Εργκίν κ.ά.) αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες (Ουζάν κ.ά.). Εάν μάλιστα πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, τότε οι νέες παρατάξεις ενδέχεται να μην είναι μία ή δύο αλλά… τέσσερις. Μέσα στο 2019 αναμένεται να ανακοινωθεί η ίδρυση δύο νέων κομμάτων από πρώην κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν. 

Ο 60χρονος πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εμφανίζεται να ετοιμάζει το δικό του κόμμα, έχοντας στο πλευρό και άλλα στελέχη του AKP όπως είναι οι Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν, Σελτζούκ Οζντάγ και Αμπντουλάχ Μπάστσι. Διόλου τυχαία, το AKP αποφάσισε μόλις χθες (Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου), έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση της εκτελεστικής του επιτροπής προεδρεύοντος του ιδίου του Ερντογάν, να διαγράψει όλους τους προαναφερθέντες, του Νταβούτογλου συμπεριλαμβανομένου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.