Για πόσο θα διατηρεί γεωτρύπανα και ερευνητικά στην Κύπρο η Τουρκία; Όσο αντέξει…


ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ. 

Όσο αντέχει οικονομικά η Άγκυρα να δαπανά κάθε εβδομάδα σοβαρά ποσά πολλών εκατομμυρίων για να συνεχίζει τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου (στον κόλπο της Καρπασίας), θα το κάνει διότι εκεί ο Τουρκικός “τσαμπουκάς” των όπλων προς το παρόν περνά. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Μπορεί η Κύπρος μέσω νομικών και διπλωματικών κινήσεων να προβάλλει τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές δίκαιο καθώς και το δίκαιο της θάλασσας, όμως έως τώρα, παρά τις νομικές και διπλωματικές νίκες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άγκυρα προβάλλει το δίκαιο του ενός και του ισχυρού στην περιοχή δείχνοντας ότι δεν υπολογίζει κανέναν και ούτε καν τις κυρώσεις. 

Εκείνο που μπορεί να φανεί και εκτιμάται από στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα, είναι πως η Τουρκία, ακόμη και να “παίζει με άνθρακες” αντί για τον αναζητούμενο υποθαλάσσιο πλούτο, θα συνεχίζει να διατηρεί τα πλωτά γεωτρύπανα και σεισμογραφικά πλοία εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι θέλει να δηλώνει την παρουσία της στην περιοχή και φυσικά να διεκδικεί. Η Τουρκία δείχνει με κάθε τρόπο πως η Κύπρος την ενδιαφέρει και οι χάρτες που έχει δημοσιεύσει, αναδεικνύουν εμπράκτως τις παράνομες διεκδικήσεις της. 

Δυσβάστακτο οικονομικό κόστος Όμως ο κος. Ερντογάν δείχνει πως το ενεργειακό ενδιαφέρον της χώρας του και το να μπει πειρατικά εκεί που δεν την σπέρνουν, φέρνει έναν επιπλέον οικονομικό πονοκέφαλο για την Άγκυρα, με το ταμείο της αυτή την περίοδο να παίρνει ανάσες από τον τουρισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.