Το ΠΝ πρωτοπορεί απέναντι στο τουρκικό: Πως “απαντά” στα υποβρύχια 214 της Άγκυρας…


ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ. 

Πριν από δυο 24ωρα το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας είχε να κάνει με την αποστολή υποβρυχίου τύπου 214, στην Αν. Μεσόγειο, Νότια από το Καστελόριζο, ως μια έμπρακτη απόδειξη που βασικά λέει πως η Αθήνα ούτε διαπραγματεύεται, ούτε αστειεύεται και κυρίως δεν μπλοφάρει όταν ομιλεί για κόκκινες γραμμές και υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Όταν μιλάμε για τον υποβρύχιο κυνηγό τύπου 214, λέμε για τα υποβρύχια που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ναυτικό αγώνα υπέρ της Ελλάδας καταλυτικά διότι είναι ότι πιο σύγχρονο διαθέτει αυτή τη στιγμή η ναυπηγική στον τομέα των συμβατικών υποβρυχίων. 

Οι διακρίσεις δε των Ελληνικών υποβρυχίων σε διασυμμαχικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ είναι πολλές γεγονός που έχει κάνει τους ανατολικούς συμμάχους μας να «ζαλιστούν», αναφέροντας πίσω στην Άγκυρα τις δυνατότητες και τις επιτυχίες των συμμάχων Ελλήνων, πράγμα που στα κέντρα λήψης αποφάσεων της γειτονικής μας χώρας δεν έχει αρέσει καθόλου μιας και ο νους τους είναι συνεχώς στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. 

Το υποβρύχιο τύπου 214 κανείς κυβερνήτης δεν θέλει να το έχει απέναντί του, μιας κι όπως λένε Αξιωματικοί φρεγατών, ουσιαστικά μπαίνει κανείς σε αχαρτογράφητα νερά, ακόμη κι αν έχει ελεγχθεί από ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο που μέχρι τώρα είναι η μόνη λύση. Το Πολεμικό Ναυτικό παρά την κρίση, παρά τις περικοπές δεν έχει πολλά πράγματα να ζηλέψει από το Τουρκικό, κυρίως στο κομμάτι της τεχνογνωσίας και της ναυτοσύνης. Μπορεί να υπάρχουν σύγχρονα πολεμικά σκαριά, αλλά δίχως τη ναυτοσύνη, είναι μόνο βάρκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.