Τα χρειάστηκε ο Τραμπ: Κάλεσε άρον-άρον στο Λευκό Οίκο γερουσιαστές για τις κυρώσεις


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η τρομακτική πίεση που άσκησαν βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού, αλλά κυρίως η σφοδρή αντίδραση φίλων του πολιτικών, που τον υποστήριξαν στα χρόνια της προεδρίας του, ανάγκασε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, να κάνει ένα βήμα μπροστά για το θέμα της αγοράς των S-400, από την Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 


 Αποφάσισε, φαίνεται, να συζητήσει το είδος των κυρώσεων με Αμερικανούς νομοθέτες, και αναμένεται να τους παρουσιάσει τα τρία πακέτα μέτρων που ετοίμασε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 


  • Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post, ο Λευκός Οίκος έχει προσκαλέσει γερουσιαστές, μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τις πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. 

Προφανώς, εικάζουν πηγές στην Ουάσιγκτον, στόχος του είναι «να τεστάρει τα νερά» για να δει μέχρι πόσο είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν οι Αμερικανοί νομοθέτες. Εικάζεται ότι θα προσπαθήσει να τους επηρεάσει, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, αυτό που αναμένεται είναι η δική του υποχώρηση. 

Οι πηγές φέρουν τον κ. Τραμπ να τονίζει ότι η ακύρωση της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία είναι ήδη μία μεγάλη και ακριβή τιμωρία, και θα επιχειρηματολογήσει ότι η ανακοίνωση και των κυρώσεων, στο πλαίσιο του νόμου CAATSA, θα απομακρύνει την κατοχική δύναμη από τη Δύση και θα την σπρώξει εντελώς στην «αγκαλιά» της Ρωσίας.



Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.