Ο υπέρμαχος του σκληρού Brexit και του Grexit Μπόρις Τζόνσον θριάμβευσε στον πρώτο γύρο των εκλογών για την Πρωθυπουργία στη Μ. Βρετανία


Ο υπέρμαχος του σκληρού Brexit αλλά και του Grexit Μπόρις Τζόνσον, θριάμβευσε στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος και την Πρωθυπουργία στη Μ. Βρετανία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Έπειτα από διαδοχικούς γύρους ψηφοφοριών, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα τεθούν στην κρίση της εσωκομματικής βάσης, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα Ιουλίου.

Ο Τζόνσον συγκέντρωσε 114 ψήφους, ακολουθούμενος από τον Τζέρεμι Χαντ με 43 ψήφους, τον Μάικλ Γκόουβ με 37, τον Ντόμινικ Ράαμπ με 27, τον Σατζίντ Τζαβίντ με 23, τον Ματ Χάνκοκ με 20 και τον Ρόρι Στιούαρτ με 19. Οι Αντρέα Λίντσομ, Μαρκ Χάρπερ και Εστερ ΜακΒέι αποκλείστηκαν. Στη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύτηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων, καθώς το επιτελείο του Τζόνσον φέρεται να ζήτησε φωτογραφική απόδειξη της ψήφου με το κινητό των βουλευτών. Οι επόμενες ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στις 18, 19 και 20 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.