Το νησάκι στην άκρη του Αιγαίου που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής


Στην άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου βρίσκεται ένα μικρό, πολύχρωμο νησάκι, γεμάτο αρώματα, ομορφιές και υποσχέσεις για ένα ταξίδι στον χρόνο με μπόλικη νοσταλγία και συναίσθημα. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Είναι η Χάλκη, με τον ξεχωριστό της χαρακτήρα, που μπορεί να μην ανήκει στους δημοφιλείς προορισμούς, όμως, όσοι την ανακαλύπτουν δίνουν ραντεβού για το επόμενο αντάμωμα.

Άλλωστε, η γαλήνη και η ησυχία που προσφέρει, την κάνουν ακαταμάχητη, σε συνδυασμό με το πολύχρωμο σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου και σε εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά. Οι, δε, βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, ανάμεσα σε αρχοντικά και ανακαινισμένα σπίτια που διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα και το παρελθόν τους, είναι μία μοναδική εμπειρία και ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Για το όνομά της Χάλκης ακούγονται δύο εκδοχές. Η μία θέλει το όνομα να οφείλεται στα ορυχεία και τα εργαστήρια επεξεργασίας χαλκού, που υπήρχαν στο νησί κατά την αρχαιότητα. Και η άλλη πως προέρχεται από τη φοινικική λέξη «κάρκι» ή «κάλχι», που σημαίνει «πορφύρα», το όστρακο που αφθονούσε στις ακτές του νησιού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.