Νάϊτζελ Φάρατζ : “Η Goldman Sachs οι τράπεζες, οι μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ”


Ομιλία του κ. Nigel Farage προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ευρώ ως νέο τείχος του Βερολίνου. Απομαγνητοφώνηση: «Ευχαριστώ. Σήμερα το πρωί βλέπουμε στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη μια ασυμβίβαστη πολιτιστική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. …

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Μια ρήξη μεταξύ Βορρά και Νότου της Ευρώπης. Πρόκειται για την αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Κανείς μέσα σε αυτήν την αίθουσα δεν θέλει να αναγνωρίσει αυτό που λένε οι λαοί της Ευρώπης: ότι ουδέποτε ερωτηθήκαμε αν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα. Στην ουσία μας επιβλήθηκε, και πρέπει να γίνει κατανοητό για ποιον λόγο δεν λειτουργεί η ΟΝΕ. Τα τέρατα Kohl και Mitterrand, υποστηριζόμενοι από τον έξυπνο αλλά επικίνδυνο Delors πίστεψαν ότι εάν δημιουργούσαν μια οικονομική και νομισματική ένωση θα ακολουθούσε σώνει και καλά και μια πολιτική ένωση, ότι το σχέδιο αυτό θα γινόταν αποδεκτό και ότι θα υπήρχε σύγκλιση μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Ευρώπης. Ότι θα αρχίζαμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και ότι θα αρχίζαμε να νιώθουμε ότι έχουμε κάποιου είδους ευρωπαϊκή ταυτότητα, ότι θα αρχίζαμε να ορκιζόμαστε πίστη στη σημαία και στον ύμνο. Φυσικά, όσους από εμάς το επικρίναμε αυτό μας αποκαλούσαν εξτρεμιστές και μας καταλόγιζαν έλλειψη οράματος. Κάτι που σίγουρα δεν μας έλειπε ήταν ωστόσο η διορατικότητα να καταλάβουμε ότι οι χώρες της Ευρώπης είναι διαφορετικές. Αν προσπαθήσει κανείς να ενώσει με τη βία διαφορετικούς λαούς και διαφορετικές οικονομίες χωρίς προηγουμένως να ζητήσει τη συναίνεση των λαών αυτών, δεν πρόκειται να βγει κάποιο αποτέλεσμα, το σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Δεν μιλάμε σήμερα μόνο για την Ελλάδα, ολόκληρη η Μεσόγειος βρίσκεται σήμερα να έχει το λάθος νόμισμα και σχεδόν κανένας στην πολιτική σκηνή δεν έχει το θάρρος να ορθώσει το ανάστημά του και να το πει. Πράγματι, θεωρώ ότι η Ήπειρος διαιρείται πλέον σε Βορρά και Νότο, και ότι υπάρχει ένα νέο τείχος του Βερολίνου, το οποίο ονομάζεται ευρώ. Οι παλιές έχθρες έχουν αναζωπυρωθεί. Δείτε πώς ο γερμανός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Τσίπρα σήμερα το πρωί. Ήταν πραγματικά αηδιαστικός, ωστόσο η επίθεση αυτή δείχνει πως αισθάνονται ο Βορράς και ο Νότος, ο ένας απέναντι στον άλλον. …….
Δείτε την υπόλοιπη ομιλία στο βίντεο:

Πηγή: tofanari.blogspot, μέσω anastoxasmoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.