Αγωνία του διαδικτιακού Avaaz της Νέας Τάξης για τις ευρωεκλογές


Σε κατάσταση παράκρουσης οι εντολοδόχοι της Νέας Τάξης έχουν κινητοποιήσει τους μηχανισμούς τους διεθνώς για να αποτρέψουν την ανατροπή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Ο διαδικτιακός κινηματικός φορέας της Νέας Τάξης Avaaz ( βλ. ποιο άτω τι εστί AvaaZ), με εκατομμύρια e-mail που στέλνει σε όλο τον κόσμο με τίτλο “η Ακροδεξιά μπορεί να κερδίσει τις Ευρωεκλογές!” εκπέμπει SOS για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και κάνει έκκληση με για κινητοποίηση των φιλο-Ευρωπαίων πολιτών και τη συλλογή χρημάτων, ώστε να αποτραπεί ανατροπή της Ευρώπης της Γερμανίας που αποτελεί βασικό της προπύργιο.
Παραθέτουμε ποιο κάτω το e-mail που λάβαμε από τους “λεβέντες” του Avaaz και στη συνέχει ένα εξαιρετικό άρθρο  της Θεώνης Καπλανίδου στον www.enallaktikos.gr όπου που αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος του Avaaz και οι νεοταξίτες χρηματοδότες του, Σόρος και ΣΙΑ.
Ανάλαβε δράση τώρα!
Φίλες και φίλοι,
ΕΠΕΙΓΟΝ: η Ακροδεξιά μπορεί να ΚΕΡΔΙΣΕΙ τις Ευρωεκλογές!
Θέλουν να σκίσουν τις διεθνείς συμφωνίες για το κλίμα, να θαλασσοπνίξουν τους πρόσφυγες και να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο περιβάλλον μας. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα ισοπεδώσουν κάθε αξία μας.
Αλλά υπάρχει τρόπος να τους σταματήσουμε: Αν νικήσουν, δε θα είναι επειδή η πλειοψηφία τους υποστηρίζει, αλλά επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν πάει να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές. Γι’ αυτό, έστω και μια μικρή αύξηση της προσέλευσης στις κάλπες θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα. Και με μέλη σε κάθε χώρα της Ευρώπης, το κίνημά μας μπορεί να το κάνει.
Αν με αυτό το email συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, το Avaaz θα ξεκινήσει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ εκστρατεία — με διαφημίσεις, βιντεάκια, δράσεις και συγκεντρώσεις — για να κινητοποιήσουμε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, με ένα απλό μήνυμα: «ψηφίζουμε ενάντια στο μίσος».
Μια ομάδα του Avaaz είναι έτοιμη να πιάσει αμέσως δουλειά, και με όσο κοστίζει ένας καφές, μπορείς να κάνεις το μήνυμά μας να εμφανιστεί μέχρι και σε 1.000 ψηφοφόρους! Αλλά για να νικήσουμε πρέπει να κινηθούμε γρήγορα — οι εκλογές είναι σε λιγότερο από δύο βδομάδες! Στήριξε τώρα για να αναχαιτίσουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη:

Βάζω 5€ για διαφήμιση σε 2.500 ψηφοφόρους

Βάζω 10€ για διαφήμιση σε 5.000 ψηφοφόρους

Βάζω 20€ για διαφήμιση σε 10.000 ψηφοφόρους

Βάζω 50€ για διαφήμιση σε 25.000 ψηφοφόρους

Βάζω 100€ για διαφήμιση σε 50.000 ψηφοφόρους

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Εθνικιστές σε όλο τον κόσμο αρπάζουν την εξουσία με ψέματα. Επειδή γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία δεν συμφωνεί μαζί τους, χρησιμοποιούν εξελιγμένα δίκτυα παραπληροφόρησης στο ίντερνετ για να πορώσουν τη βάση τους και ταυτόχρονα να αποθαρρύνουν τον πιο προοδευτικό κόσμο απ’ το να ψηφίσει. Γι’ αυτό κι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι η υψηλή προσέλευση!
Τώρα έχουν βάλει στο μάτι τον τελευταίο φάρο ελπίδας — την Ευρώπη. Είτε ζούμε στη Ευρώπη είτε όχι, έχουμε βιώσει την αξία της: Απ’ την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος, η ΕΕ είναι μια σταθερή δύναμη προόδου για τον κόσμο μας. Αν υποκύψει στο μίσος, ο αγώνας μας για ένα καλύτερο μέλλον θα γίνει πολύ, πολύ πιο δύσκολος.
Μπορούμε ακόμα να τη σώσουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι δαπανούνται εκατομμύρια ευρώ για προεκλογικά σποτάκια της τελευταίας στιγμής — ακριβώς επειδή είναι αποτελεσματικά! Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, αυτή η εκστρατεία θα γίνει βασική προτεραιότητα για την ομάδα του Avaaz και θα αναθέσουμε σε διαφημιστές και καλλιτέχνες να φτιάξουν δυναμικό υλικό για να κινητοποιήσουμε όσους περισσότερους ευρωπαίους ψηφοφόρους μπορούμε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Μόνο το κίνημά μας έχει το πανευρωπαϊκό εύρος που απαιτεί μια τέτοια εκστρατεία! Αν δεν το κάνουμε εμείς, απλά δεν θα γίνει. Στήριξε τώρα για να ξεσηκώσουμε τους πάντες να ψηφίσουν και να σώσουμε την Ευρώπη απ’ τα νύχια της Ακροδεξιάς πριν είναι αργά:

Βάζω 5€ για διαφήμιση σε 2.500 ψηφοφόρους

Βάζω 10€ για διαφήμιση σε 5.000 ψηφοφόρους

Βάζω 20€ για διαφήμιση σε 10.000 ψηφοφόρους

Βάζω 50€ για διαφήμιση σε 25.000 ψηφοφόρους

Βάζω 100€ για διαφήμιση σε 50.000 ψηφοφόρους

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

Δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις τεράστιες, κοινές απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η κλιματική καταστροφή κι ο πόλεμος, αν οι μεγαλύτεροι θεσμοί του κόσμου πέσουν στα χέρια αυτών που θέλουν να μας διχάσουν. Το κίνημά μας δημιουργήθηκε για να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και το μέλλον που ονειρευόμαστε — τώρα ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε όπως ποτέ πριν.
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Bert, Ricken, Christoph, Luis, Camille, Joseph, Marigona, Rosa και όλη η ομάδα του Avaaz
ΥΓ: Στις Ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν σημαντικοί και περίπλοκοι κανόνες για το πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες — και σωστά υπάρχουν. Δεν περιμένουμε η Ακροδεξιά να τηρήσει αυτούς τους κανόνες, αλλά εμείς θα το κάνουμε!
Περισσότερες πληροφορίες:
Die Zeit: Να καταλάβει την ΕΕ θέλει η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά (To Βήμα)
https://www.tovima.gr/2019/04/14/world/die-zeit-na-katalavei-tin-ee-thelei-i-eyropaiki-akrodeksia/
Ευρωεκλογές: Άνοδο Της Ακροδεξιάς Δείχνουν Οι Δημοσκοπήσεις (Αθήνα 9,84)
http://athina984.gr/wp-site/2019/04/19/eyroekloges-anodo-tis-akrodexias-deichnoyn-oi-dimoskopiseis/
Ολοένα και λιγότεροι πολίτες ψηφίζουν στις ευρωεκλογές (Εφημερίδα των Συντακτών)
https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/192391_oloena-kai-ligoteroi-polites-psifizoyn-stis-eyroekloges
Στα Αγγλικά:
Τα ακροδεξιά κόμματα αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους στο Ευρωκοινοβούλιο: δημοσκόπηση (Deutsche Welle)
https://www.dw.com/en/far-right-parties-poised-to-double-seats-in-eu-parliament-poll/a-47832850
Το εργοστάσιο των τρολ στην Αγία Πετρούπολη έχει βάλει στο στόχαστρο τις Γερμανικές και τις Αμερικανικές εκλογές (EU vs. disinfo)
https://euvsdisinfo.eu/the-st-petersburg-troll-factory-targets-elections-from-germany-to-the-united-states/
Ευρωεκλογές – διαδραστικός οδηγός (Financial Times)
https://ig.ft.com/european-parliament-elections-guide/

Bert Wander – Avaaz avaaz@avaaz.org 


AVAAZ: Το φαινόμενο του clicktivism και η τεράστια απάτη | Της Θεώνης Καπλανίδου

Όποιο ψήφισμα κι αν ανοίξεις, θα δεις από κάτω τον διεθνή οργανισμό, τύπου ΜΚΟ, με την επωνυμία «AVAAZ». Εκστρατείες συλλογής υπογραφών για το περιβάλλον, τον γορίλα, το κλίμα, τον καρκίνο, αλλά και για το το Νομπέλ στην Ελλάδα, για το “Μένουμε Ευρώπη”, για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, για να φύγει ο Λάκης από τον ALPHA, για την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης των ΑΜΕΑ, κι ένα σωρό άλλα «ευαίσθητα» θέματα «κοινωνικής συνείδησης», που στοχεύουν στην συναισθηματική ενεργοποίηση του αποδέκτη και το αίσθημα του δικαίου.
Το νέο φρούτο του “κλικ-ακτιβισμού” αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας σχετικά με την ενεργοποίηση αποκλειστικά κατευθυνόμενων και με ύποπτους στόχους παγκόσμιων «δικτύων αλληλεγγύης», δικτύων, δηλαδή, που κάτω από ταμπέλες ευαίσθητων κοινωνικών θεμάτων επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να εγκλωβίσουν την κοινή γνώμη ενώ ταυτόχρονα, με τον έντεχνο τρόπο της συνυπογραφής σε ένα αίτημα, εκτονώνουν την ενεργητική δράση σε μια ανώδυνη διαμαρτυρία και αποτρέπουν κοινωνικές ομάδες από την ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργών δράσεων απέναντι σε ένα σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό θέμα. Ένα από τα πιο δραστήρια και διάσημα τέτοια παγκόσμια δίκτυα της νεο-προπαγάνδας είναι και το AVAAZ.
Μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο για την εν λόγω οργάνωση, μας βγάζει πολλά “λαβράκια”. Κατ’ αρχήν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε από ποιους έχει ιδρυθεί αυτή η οργάνωση και ασφαλώς από ποιους χρηματοδοτείται. Σύμφωνα με την Wikipedia, “To Avaaz.org συν-ιδρύθηκε από το Res Publica μιας διεθνή ομάδα αστικής πίεσης, και το Moveon.org, μια online κοινότητα που έχει πρωτοπορήσει στη διαδικτυακή πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται επίσης και από επιχειρηματίες από έξι χώρες που είναι κορυφαίοι παγκοσμίως στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και σε αυτούς περιλαμβάνονται ο ιδρυτικός πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής Ricken Patel, και οι Tom Perriello, Tom Pravda, Eli Pariser, Andrea Woodhouse, Jeremy Heimans, και David Madden.” Στην ουσία πρόκειται για την αφρόκρεμμα του αμερικανικού κατεστημένου, ενώ ύποπτο είναι και το παρασκήνιο των χρηματοδοτήσεων στις οποίες εμπλέκεται το ίδρυμα Ροκφέλερ και ο πολύς Τζωρτζ Σώρρος.
Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για το background των ιδρυτικών στελεχών, τους ιδρυτικούς οργανισμούς και τις χρηματοδοτήσεις στο άρθρο:http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/07/avaaz.html
Η AVAAZ, εκτός των άλλων, έχει στο ενεργητικό της καμπάνιες υπέρ της εισβολής στη Λιβύη «που χρησιμοποιήθηκε ως ασπίδα για τη συγκεκαλυμμένη εισβολή των ΗΠΑ και τη δολοφονία και τη διαπόμπευση του αρχηγού του κράτους[1]» καθώς και για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία: «Στη Συρία, για παράδειγμα, μεταξύ του 2012 και τα τέλη του 2013, ακριβώς τη στιγμή που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούνν να εκβιάσουν την κοινή γνώμη για έναν πόλεμο με τον Ασάντ, καθώς ήρθε σε επίπεδο βάσης, εμφανίστηκαν ξαφνικά στο Avaaz αλλεπάληλα ψηφίσματα ζητώντας από τη Δύση να στείλει “3.000 διεθνείς παρατηρητές” και να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από ολόκληρη τη χώρα[2]». 

Έχει συμμετέχει στη ρωσο-φοβική προπαγάνδα με το διάσημο ψήφισμα Pussy Riot[3], ενώ αποτελεί και έναν από τους χρηματοδότες με ύποπτα κίνητρα (σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες) της ΜΚΟ «MOAS», η οποία δραστηριοποιείται στο Αιγαίο για «έρευνα και διάσωση» προσφύγων, και εμφανίζεται να διαθέτει πανάκριβο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υπερσύγχρονα «drones»[4]. Παράλληλα, την ίδια στιγμή που διεξάγει υπέρ της ΝΔ δημοψηφίσματα για να «μείνουμε Ευρώπη» (http://neodimokratis.gr/polites-maz…) διενεργεί και δημοψήφισμα για ανάκληση της απόφασης για τα Τμήματα Ένταξης, βάζοντας ως βιτρίνα τον Σύλλογο Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgos_Paideias_k_Nikos_Filis_Na_aposyrei_tin_tropologia_katargisis_ton_tmimaton_entaxis_Eidikis_Agogis/?pv=8&fb_action_ids=10208480836077624&fb_action_types=avaaz-org%3Ais_interested). 

Με άλλα λόγια και στηρίζει την καπιταλιστική πολιτική της Ευρώπης που είναι υπαίτιος για όλες τις… «περικοπές» και τις επιθέσεις στα λαϊκά στρώμματα, και δείχνει ευαισθησία σ’ αυτές ακριβώς τις κοινωνικές περικοπές. Συχνά δε, μέσα από τα ψηφίσματα, τρέπει υποσυνείδητα τον αποδέκτη σε μια κατάσταση συνδιαλλαγής με τους κεφαλαιοκράτες και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, χαρακτηριστικό το κείμενο συλλογής υπογραφών για τους πλειστηριασμούς σπιτιών (https://secure.avaaz.org/el/petition/Ohi_stoys_pleistiriasmoys_akiniton_ton_yperhreomenon_Ellinon_3/?snshhgb).
Το κουβάρι είναι μακρύ και πολύπλοκο. Το βέβαιο πάντως είναι πως τέτοιου είδους οργανισμοί, και ασφαλώς ο συγκεκριμένος, ασφαλώς δεν έχουν δημιουργηθεί ούτε για πλάκα, ούτε για όσα γενικόλογα και θολά περιγράφουν στην αρχική τους σελίδα (η αρχική της AVAAZ εδώ: http://www.avaaz.org/el/about.php).
Προβάλλουν έναν τρόπο ανώδυνης διαμαρτυρίας, όπου με μια υπογραφή ο αποδέκτης κάνει το χρέος του ή παίρνει θέση απέναντι σε σοβαρά θέματα, παραιτούμενος από οποιοδήποτε βαθύτερο προβληματισμό και πολύ περισσότερο από τη συλλογική αγωνιστική δράση και ενεργητική στάση απέναντι σε αυτά τα προβλήματα. Παράλληλα, ο οργανισμός αυτός συγκεντρώνει εκατομμύρια χρήστες – μέλη – οπαδούς, συχνά χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα άλλους Οργανισμούς, ΜΚΟ, Συλλόγους κλπ, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται όλοι αυτοί οι χρήστες του διαδικτύου ως εύκολοι αποδέκτες προπαγάνδας ή εξαπάτησης.

Τέτοιου είδους καμπάνιες μέσω διαδικτύου, στην ουσία επιτελούν βασικό πολιτικό ρόλο υπέρ της διατήρησης και υποστήριξης της ισχύουσας τάξης πραγμάτων, πόρρω μακράν από όσα “ευαίσθητα” και “δίκαια” προβάλλουν στα κείμενα των ψηφισμάτων και των προπαγανδιστικών μηνυμάτων τους. Παίζουν επίσης σημαντικό ιδεολογικό ρόλο, καθώς με το κύρος τους και τις γενικόλογες αρχές και διακυρήξεις – τέτοιες που ο μέσος κοινός νους υιοθετεί αυτόματα ως ορθές και ευκτέες – επιδρούν καταλυτικά σε εκατομμύρια πολιτών, διαπλάθουν την κοινή γνώμη, την κατευθύνουν και κυρίως την εξασκούν σε μια παθητική“διαδικτυακή δημοκρατία” όπου με το πάτημα ενός κουμπιού ο πολίτης “εκφράζει άποψη” ή “παίρνει θέση”. Πολύ βολικά όλα αυτά, σε μια πολιτική παγκοσμιοποίηση που θέλει τους πολίτες παθητικοποιημένους. Αυτή δε η νέα τάση “συμμετοχής στα κοινά” έχει μελετηθεί ως νεο-κοινωνικό φαινόμενο με τον τίτλο «δημοκρατία του κλικαρίσματος» ή “clicktivism” (νεολογισμός από το activism). Κι αυτό καθόλου τυχαίο, εκτιμώ.

Γι αυτό λοιπόν, όταν βλέπουμε στους τοίχους μας καλέσματα για ψηφίσματα, ας είμαστε πολύ – μα πολύ! – υποψιασμένοι. Τόσο για τις προθέσεις της οργάνωσης που διενεργεί την καμπάνια συλλογής υπογραφών, όσο και για την ίδια τη διαδικασία αυτή και τους στόχους της.
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.