Η Κίνα «μπλοκάρει» τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός»! Απαιτείται άδεια από τα Σκόπια!


Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαίωσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.

Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.