Σε «νέα εποχή» εισέρχεται πλέον η Κίνα στο θέμα των ξένων επενδύσεων


Με ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο αφορά τις ξένες επενδύσεις, η Κίνα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την υιοθέτηση ενός ενιαίου «θεμελιώδους νόμου» που θα προστατεύει καλύτερα τους ξένους επενδυτές, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο Wang Chen, αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου (NPC), έκανε επεξηγηματικές παρατηρήσεις σχετικά με το νέο σχέδιο σε βουλευτές που συμμετείχαν στη δεύτερη συνεδρία του 13ου NPC στη μεγάλη αίθουσα του Λαού.
«Ο νόμος είναι μια απόδειξη για την αποφασιστικότητα και την εμπιστοσύνη της Κίνας στο άνοιγμα προς τον έξω κόσμο και στην προώθηση των ξένων επενδύσεων στη νέα εποχή«, ανέφερε ο Wang.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Κίνα έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα στην προσέλκυση ξένου κεφαλαίου. Μέχρι το τέλος του 2018, στην Κίνα είχαν εγκατασταθεί περίπου 960.000 ξένες επιχειρήσεις, με τις συσσωρευμένες άμεσες ξένες επενδύσεις να υπερβαίνουν τα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα, κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών για 27 συναπτά έτη, σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).
Photo by g shan on Unsplash

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.