Γιατί κατηγορούν τον Μωραΐτη που δέχτηκε την καρέκλα που κυνηγούν κι αυτοί;


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το μένος κατά του Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος είναι ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Πολιτικός σε προτεκτοράτο είναι ο άνθρωπος -δηλαδή σε μια χώρα που οι πολιτικοί δεν παίρνουν αποφάσεις-, του δόθηκε θέση σε κυβέρνηση, την αποδέχτηκε, τέλος.

Επίσης, όλοι αυτοί που τον κατηγορούν πως πουλήθηκε για μια καρέκλα, είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν για μια καρέκλα.

Αν τον ζηλεύουν τον Μωραΐτη, ας το πουν ανοιχτά. Ας παραδεχτούν πως ήθελαν αυτοί να έχουν γίνει υφυπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιο νόημα έχει να υπενθυμίζεις τι έλεγε ο Μωραΐτης πριν από μερικά χρόνια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορούμε αυτή τη στιγμή να βγάλουμε τις δηλώσεις εκατοντάδων πολιτικών -πρώτος και καλύτερος ο Άδωνις Γεωργιάδης- και να δούμε τι έλεγαν πριν από μερικά χρόνια.

Επίσης, πριν από μερικά χρόνια, άκουγα κάτι πολύ υπεραριστερούς να μου λένε διάφορα επαναστατικά αλλά, όταν τους έγνεψε ο γοητευτικός Μαρινάκης, έγιναν πιο δεξιοί και από τον Βορίδη.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, ζούμε σε μια κοινωνία που σχεδόν όλοι είναι διατεθειμένοι να πουληθούν σε όποιον τους δίνει τα περισσότερα.

Οπότε, ας σταματήσει πια αυτή η υποκρισία περί ηθικής ανωτερότητας.

Όταν είσαι υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων καταστημάτων, είσαι υπάλληλος και δούλος.

Οπότε, βγάλε τον σκασμό και άσε να μιλήσει κάποιος που δεν είναι υπάλληλος κανενός.

Μόνο στην Ελλάδα μπορεί κάποιος είναι επικοινωνιολόγος ή διαφημιστής που δουλεύει για την Νέα Δημοκρατία και να θέλει να θεωρείται και έγκυρος.

Ο άλλος γράφει τους λόγους του Μητσοτάκη -που είναι και χάλια- και νομίζει πως είναι φιλόσοφος και ανεξάρτητος.

Λοιπόν, ο Μωραΐτης βρήκε δουλίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ πια έχουν παραμείνει όσοι είναι για φυλακή και η Φώφη που είναι σαν φρικιό, λέει απίστευτες ανοησίες και συγκινεί μόνο τον Βαρδινογιάννη.

Τι να κάνει στο ΠΑΣΟΚ ο Μωραΐτης; Το κομοδίνο του Βενιζέλου; Έχουν άλλον για αυτή την δουλειά. Πιο σοφό.

Το ΠΑΣΟΚ πάει να μείνει εκτός Βουλής.

Είναι προφανές πια πως το ΠΑΣΟΚ το ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν προβλήματα με την Δικαιοσύνη από προηγούμενες δεκαετίες.

Αν το ΠΑΣΟΚ μείνει εκτός Βουλής, ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν στη φυλακή κάποια πολιτικά πρόσωπα που θα έπρεπε να είναι στην φυλακή χρόνια τώρα.

Οπότε, ας μην κατηγορούμε τον Μωραΐτη.

Ο άνθρωπος κοίταξε το μέλλον του.

Θα έχουμε κι άλλες μετακινήσεις από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών -έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μείνει και πολλοί-, οπότε στο ΠΑΣΟΚ θα μείνουν μόνο οι σεσημασμένοι και οι …καταζητούμενοι.

Και Βενιζέλος θα ήθελε πολύ να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εξασφαλίσει ασυλία.

Αλλά δεν τον θέλουν με τίποτα.

Φτάνει μια ώρα στη ζωή που δεν σε θέλει κανείς.

Ακόμα κι αν είσαι τόσο μεγάλο πολιτικό κτήνος.

(Επειδή έχω δεχτεί ήδη μια πρόταση ενόψει των εκλογών, θέλω να δηλώσω πως είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και θα πάω στο κόμμα ή στον ολιγάρχη που θα μου δώσει τα περισσότερα. Αλλά καλοκαίρια δεν δουλεύω. Από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο, ξεχάστε με. Αν θέλετε να ασχοληθώ με τις εκλογές, να τις κάνετε Χριστούγεννα. Ευχαριστώ.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.