Το Ισραήλ βομβάρδισε ένα στόχο στη Συρία παρά τη νέα αντιπυραυλική προστασία


Η Τσαχάλ (IDF) βομβάρδισε την ημέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου 2018) ένα στόχο στη Συρία παρά τη νέα αντιπυραυλική προστασία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί στη Συρία από της εγκατάστασης των πυραύλων S-300, των ραντάρ τελευταίας γενιάς και του συστήματος συντονισμού Polyana D4M1.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 
Τα ισραηλινά αεροπλάνα εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου προς ένα αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Συρίας, καθώς η πόλη γιόρταζε τη γέννηση του Χριστού για πρώτη φορά μετά το τέλος του πολέμου.
Η αντιπυραυλική προστασία κατέστρεψε αρκετούς πυραύλους, αλλά τουλάχιστον ένας χτύπησε το στόχο του: προσωπικότητες που επιβιβάζονταν σε επίσημο ιρανικό αεροσκάφος για να παρακολουθήσουν μια κηδεία στη Τεχεράνη. Τρία ανάμεσα τους τραυματίστηκαν, καθώς και τρεις Σύρους στρατιώτες.
Ανακύπτει το ερώτημα σχετικά με το πώς οι Ισραηλινοί ήταν σε θέση να εκτοξεύσουν παρά το νέο αντι-αεροπορικό σύστημα και για το ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων του πολέμου, το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι δεν παρέμβαινε στις συριακές εσωτερικές υποθέσεις. Ενώ η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας το κατηγορούσε ότι παρέχει αεροπορική υποστήριξη στους τζιχαντιστές και τους εξόπλιζε με όπλα.
Την περασμένη εβδομάδα η Τσαχάλ (IDF) παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε περισσότερες από 250 βομβιστικές επιθέσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, ήτοι κατά μέσο όρο 2,7 ημερησίως.
Μετάφραση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.