Η Εθνική Βιβλιοθήκη ανοικτή για όλους


Διευρυμένες συλλογές, σύγχρονες υπηρεσίες και Δανειστικό Τμήμα προσφέρει πλέον στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Στο νέο της κτίριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) οι αναγνώστες έχουν πλέον πρόσβαση στις συλλογές περιοδικών, χειρογράφων και στο Δανειστικό Τμήμα και από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, θα έχουν πρόσβαση και στο σύνολο των συλλογών της ερευνητικής βιβλιοθήκης.

Επίσης, την ίδια μέρα θα επαναλειτουργήσει και το Βαλλιάνειο ως αναγνωστήριο εφημερίδων και ως πύλη πληροφόρησης με υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης. 

Το ωράριο λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Βαλλιάνειο Μέγαρο είναι, προς το παρόν, το εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 έως 14:00. Επίσημες αργίες: κλειστά. 

Η πρόσβαση στα αναγνωστήρια του Δανειστικού Τμήματος είναι ελεύθερη για το κοινό καθημερινά καθώς και στις επίσημες αργίες από 06:00 έως 24:00 για χρήση υπολογιστών και ανάγνωση. 

Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος Χειρογράφων, μέσω e-mail στη διεύθυνση mss@nlg.gr ή τηλεφωνικά στους αριθμούς 213-0999920 / 213-0999921.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.