Η άγνωστη διατροφική αξία των σαλιγκαριών


Το σαλιγκάρι είναι γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο που το σώμα του προφυλάσσεται από ένα περιελιγμένο όστρακο. 

Το πιο χαρακτηριστικό είδος είναι ο Κοχλίας,  κοινώς σαλιγκάρι, σάλιαγκας, χοχλιός, καράολος στην κυπριακή διάλεκτο, κοχλιοί στην κρητική διάλεκτο. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Tα σαλιγκάρια είναι μια υψηλής αξίας θρεπτική τροφή που έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του κρέατος. 

* Xαμηλή θερμιδική αξία
* Μικρή περιεκτικότητα σε λίπη
* Ευεργετικά  λκπαρά οξέα
* Υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία.

Οι ιδιότητες των σαλιγκαριών :

Τα οξέα των σαλιγκαριών βοηθούν στην  μείωση της χοληστερίνης ενώ τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχουν είναι απαραίτητα και ευεργετικά στη διατροφή μας. 

Τα σαλιγκάρια είναι εκλεκτό φαγητό, ενταγμένο  στην παραδοσική κρητική διατροφή με την ονομασία " κοχλιοί".

Θεωρούνται καλή πηγή  μαγνησίου, φωσφόρου, κάλιου, νάτριου, βιταμινών κι ασβεστίου.

Τα σαλιγκάρια είναι ιδανική τροφή σε περιόδους νηστείας, όπως είναι αυτή που διανύουμε τώρα.

Πηγή, με πληροφορίες από: Wikipedia Back to nature.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.