Τώρα, θα θυμώσουμε;


Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς

Η γελοία δικαιολογία για να μας καταστρέψουν

Το ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια δίνη καταστροφής είναι κάτι που πλέον το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. 
Στην αρχή, όλοι αναρωτηθήκαμε γιατί καταστρέφεται η Ελλάδα και οι Έλληνες μαζί της; Την απάντηση την πήραμε έτοιμη από τους πολιτικούς μας, τους ευρωσυμμάχους και τα πολυαγαπημένα μας κανάλια. Γιατί πολύ απλά, τα τρώγαμε στα μπουζούκια, στις συντάξεις σε τυφλούς και σαραντάρηδες, καθώς και σε εισοδήματα που μας επέτρεπαν να ζούμε αξιοπρεπώς. "Μαζί τα φάγαμε", θυμάστε;

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Δηλαδή, τα μπουζούκια φέρνουν μνημόνια και καταστροφή; Και όμως, μας είπαν ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα φέρνουν ελλείμματα στον κρατικό κορβανά και αυξάνουν το δημόσιο χρέος.
Έτσι λοιπόν, το 2009 είχαμε ένα έλλειμμα της τάξεως του 15,4% και για αυτό τον λόγο (όχι για τα μπουζούκια) έπρεπε να μπούμε στα προγράμματα στήριξης (μνημόνια), σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Επαναλαμβάνω, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, αλλά για το έλλειμμα. Για να μπει μια τάξη στα δημοσιονομικά μας δεν μας έλεγαν; Για δημοσιονομική προσαρμογή δεν ακούμε τα 8 χρόνια που μας ισοπεδώνουν;
Παράλληλα είχαμε και ένα χρέος τεράστιο, που έφτανε στα 298 δις ευρώ, το οποίο ήταν αποτρεπτικό οποιασδήποτε άλλης προσπάθειας. Μας δανείζουν για να το ξεπληρώνουμε. Μνημόνια και άγιος ο Θεός...

Έφτασε λοιπόν, ο καιρός, να αναρωτηθούμε. Είχαμε έλλειμμα; Είχαμε χρέος; Αν δεν αναρωτηθούμε αυτά τα δύο πράγματα, είμαστε άξιοι της χειρότερης μοίρας.
Είναι σαν να σας χτυπήσει αύριο το πρωί την πόρτα κάποιος άγνωστος και να σας ενημερώσει ότι του χρωστάτε ένα εκατομμύριο ευρώ. Εσείς, 
1. θα τον ρωτήσετε από που κι ως που του χρωστάτε και αφού σας πει μπούρδες θα τον διαολοστείλετε ρίχνοντας όσες φάπες προλαβαίνετε ή 
2. θα γονατίσετε αμέσως μπροστά του χωρίς ερωτήσεις και τέτοια πράματα, τάζοντας το σπίτι σας, την δουλειά σας και ότι άλλο έχετε για να του ξεπληρώσετε το μυστηριώδες ένα εκατομμύριο ευρώ

Κάτι μου λέει βαθιά μέσα μου, ότι θα επιλέξετε το 1... 
Στην περίπτωση του ελλείματος και του χρέους της χώρας μας, γιατί επιλέξαμε το 2;
Δεν ρωτήσαμε τι είναι αυτά που μας λένε, δεν ζητήσαμε ποτέ να μας δείξουν τα στοιχεία, να μας αποδείξουν αυτά που ισχυρίζονται. 
Και είναι κρίμα, γιατί η πραγματικότητα είναι τόσο μα τόσο διαφορετική, από αυτές τις μπούρδες που μας σερβίρουν. Όταν οι Έλληνες μάθουν το μέγεθος της απάτης που έχει στηθεί εναντίον τους, οι πολιτικές εκρήξεις θα είναι τέτοιες που δεν έχουν ξαναγίνει. 

Το περίφημο έλλειμμα του 15,4% για το 2009, το οποίο μας έβαλε στα μνημόνια, είναι ένα τεράστιο παραμύθι. Τα τότε μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργαντά και Λογοθέτης έχουν περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια το πως έγινε το μαγείρεμα των στοιχείων, ώστε να βγει το έλλειμμα κατά πολύ μεγαλύτερο. Μπήκαν μέσα στο 2009 έξοδα που δεν έπρεπε ή που δεν έγιναν ποτέ και βγήκαν ή μετατέθηκαν έσοδα που έγιναν. Όπως κατέθεσε σε δικαστήριο η κυρία Γεωργαντά, με απαίτηση του διευθιυντή της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ μπήκαν στα έξοδα της χρονιάς, ακόμα και τα περίφημα swaps του Σημίτη.
Από εξώφυλλο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ EUROSTAT ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ "Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και με εχεμύθεια".                                                                     
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, που καταγγέλουν αυτά τα απίστευτα, μιλούν για μονοψήφιο έλλειμμα το 2009. Όπως και ο τότε υπουργός Παπαθανασίου ή ο τότε υπουργός Σαμαράς.
Η κ. Γεωργαντά δηλώνει απερίφραστα, ότι το έλλειμμα ήταν 3,9%, το χαμηλότερο στην ΕΕ. Η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό ήταν 3,7%. Ο κ. Παπαθανασίου, ως ΥπΟικ κυβέρνησης Καραμανλή, το προσδιόρισε στο 5 με 6%. Ο Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός του ΓΑΠ, το υπολόγισε 12,7%. Μετά το ξανασκέφτηκαν στο 13,6%. Κατέληξε στο 15,4%. Το φούσκωναν, το φούσκωναν, το φούσκωναν. Και μας είπαν και διεφθαρμένους!!!

Έχει ήδη δεχτεί μια καταδίκη για παράβαση καθήκοντος ο Γεωργίου, διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ, που κατά τους καταγγέλοντες έκανε το τελικό μαγείρεμα των στοιχείων, παρέα με τους ευρωπαίους φίλους μας. Και ίσως βρεθεί ξανά κατηγορούμενος, για το εν λόγω μαγείρεμα.
Σθεναρά προσπάθησαν να τον προστατέψουν οι "θεσμοί", οι οποίοι απειλούσαν θεούς και δαίμονες στην Ελλάδα, ώστε να μην πειραχθεί ο Γεωργίου. Γιατί άραγε; Τόση φιλία πια;

Όσον αφορά το χρέος, τα πράγματα είναι πολύ πιο εκνευριστικά. Δεν υπήρχε χρέος και το εφεύραμε. Πάντα με τη βοήθεια των συμμάχων μας, βεβαίως βεβαίως. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μονομερώς...

Το 1964 ο τότε υπουργός Οικονομικών αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας αυτό που άρχισε ο προηγούμενος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, υπέγραψε την αναγνώριση του προπολεμικού δημόσιου χρέους. Μόνο που δεν υπήρχε!!! Λεπτομέρειες θα μου πείτε. 
Χάρισε μάλιστα και 70% μπόνους τόκων στους δανειστές μας!!! Και έτσι ξαναγεννήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και νάτα ξανά τα δάνεια της Αγγλίας και δε συμμαζεύεται. 
Υπέγραψαν, αλλά κανείς δεν τόλμησε να δώσει μια δραχμή για το ψεύτικο χρέος, από όλα αυτά τα παλικάρια που κατάντησαν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα. 
Μέχρι που ήρθαν τα άλλα παλικάρια της χούντας και άρχισαν να το πληρώνουν.
Από τον πολύ πατριωτισμό, φαντάζομαι...

Το 95% του ετήσιου δανεισμού της χώρας, πήγαινε στην αποπληρωμή παλιότερου χρέους και όχι στα σκυλάδικα ή στις συντάξεις. Αυτά τα πληρώναμε από τον ιδρώτα μας.
Άρα, δεν  φτιάχναμε νέο χρέος. Με τα δάνεια και τους τόκους, μονίμως φουσκώναμε το ψευτοχρέος του 1964, ώσπου φτάσαμε στο τεράστιο χρέος του σήμερα. 

Αφού δεν υπήρχε έλλειμμα κι ούτε πραγματικό δημόσιο χρέος, γιατί εμείς εδώ πεθαίνουμε σαν τις μύγες μέρα με τη μέρα; 
Αφού όλα είναι παραμύθια, γιατί σβήνει η Πατρίδα μας και εμείς σαν λαός;
Γιατί να φουσκώσουν το έλλειμμα και το χρέος; 
Η απάντηση δίνεται εύγλωττα από την κ. Γεωργαντά:
«Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα...».
Και γιατί να μας βάλουν στα μνημόνια; -Για να πάρουν την Ελλάδα.

Για 98 ακόμα χρόνια, για να πληρώνουμε, υποτίθεται, το χρέος, θα βάζουν χέρι στη δημόσια περιουσία της Ελλάδας. Την περιουσία μας, δηλαδή. Από τον Παρθενώνα μέχρι τη ΔΕΗ. Από το Αχίλλειο μέχρι τα τρένα. 
Αφήστε την ιδιωτική περιουσία που σιγά σιγά την κλαίμε κι αυτή...

Θέλουμε τίποτε άλλο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει; Μας κλέβουν τα πάντα, ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια μας. Εμείς θα καθόμαστε να τους κοιτάμε;
Πότε επιτέλους θα θυμώσουμε; Πότε θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω; Πότε θα εκφραστεί αυτό πολιτικά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.