Η καθαρίστρια και η διαφαινόμενη ήττα τους. Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς


Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς

Η αντιμετώπιση από τον κόσμο, της υπόθεσης με την καθαρίστρια, αναδύει Ελλάδα!!!

Ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, είναι αυτό με την άτυχη καθαρίστρια από το Βόλο. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ στην υπόθεση, όλοι γνωρίζουμε, όλοι αηδιάσαμε, όλοι αγανακτήσαμε, όλοι εξοργιστήκαμε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Είναι απίστευτο το κυνηγητό και η αυστηρότητα που υπόκειται μια ηρωίδα αγωνίστρια της ζωής, που η βιογραφία της θα μπορούσε να είναι κεντρικό θέμα συγκινητικού  μυθιστορήματος.
Οι Έλληνες νευρίασαν πάρα πολύ, στην μεγάλη τους πλειοψηφία. Εξαγριώθηκαν και σιχάθηκαν. Πολύ λίγοι είπαν, "καλά να πάθει, αφού παρέβη το νόμο".

Ποιες είναι οι δύο λογικές, οι δύο εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις που φάνηκαν με αφορμή την υπόθεση της καθαρίστριας και  συγκρούονται αμείλικτα, πάνω σε κάθε τι που αφορά τη ζωή μας;

Η πρώτη είναι η Ελληνική αντίληψη, αυτή της ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ, της ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, της απόλυτης ανάγκης του άλλου, της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ του αυστηρού γράμματος του νόμου, της ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ, της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Η δεύτερη είναι η δυτική προτεσταντική αντίληψη, αυτή της ΤΙΜΩΡΙΑΣ, της παντελούς έλλειψης ανθρωπιάς, της ανυπαρξίας της έννοιας "επιείκεια", της παγερής εφαρμογής του νόμου, σαν να δικάζονται πέτρες.

Για την πρώτη, δεν χρειάζεται να γράψω κάτι, όλοι την καταλαβαίνουμε, αφού υπάρχει μέσα στα κύτταρά μας, γιατί με αυτή μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε, γιατί με αυτή συναναστρεφόμαστε την κοινωνία, γιατί είμαστε Έλληνες που να πάρει!!!

"Άλλους" θέλουμε διακαώς να δούμε στη στενή και όχι τη γυναίκα αυτή. Και αυτοί οι "άλλοι" σπαταλούν ωραία και καλά τις περιουσιάρες τους, αυτές που απέκτησαν στην υγειά των κορόιδων, που ζουν στην φτώχεια και την αγωνία.

Για τη δεύτερη αντίληψη, θα σας πω μόνο το εξής: πόσες φορές ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ ευρωσυμμορίτες μίλησαν για τιμωρία της Ελλάδας; Γιατί, υποτίθεται, δεν συμμορφώθηκε (και αυτό ψέμα είναι...) προς τας υποδείξεις τους. Και ζητούσαν συνέχεια τιμωρία της χώρας μας. Λες και η χώρα δεν κατοικείται από ανθρώπους, που μάλιστα δουλεύουν πιο σκληρά από αυτούς. Έχουν λαδώσει και έχουν βρωμίσει όλη την υφήλιο και έχουν το θράσος να ζητούν την τιμωρία των Ελλήνων! Και το πέτυχαν!!! Με την ανοχή των Ελλήνων, με την ανοχή όλων μας, γιατί πιστέψαμε και αποδεχτήκαμε το παραμύθι τους.

Το ότι η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων συντάχτηκε με τον Ελληνικό τρόπο αντίληψης, είναι κάτι που με κάνει υπέρμετρα αισιόδοξο. Και εξηγούμαι:

Δείχνει ότι η Ελληνική κοινωνία δεν έχει πεθάνει και δεν έχει γερμανοποιηθεί, όπως κάτι εξωνημένοι θα ήθελαν, για να προχωρήσει το ξεπούλημα της Πατρίδας μας στους ξένους, ή κάποιοι ηλίθιοι διαλαλούν, για να κρύψουν τη δική τους ανυπαρξία.

Η Ελληνική κοινωνία βαστάει ακόμα. Και σαν κοινωνία, και σαν Ελληνική. Και αυτό είναι ο εφιάλτης τους.

Δεν ξεριζώνεται η Ελλάδα από μέσα μας, όσες αμερικανιές κι αν μας σερβίρουν, όσους ευρω- προτεσταντικούς ξενόφερτους νόμους κι αν μας φέρουν, όσα ηλίθια ριάλιτι κι αν μας χώσουν στο καθιστικό.

Ευτυχώς, γιατί μόνο αν σκεφτόμαστε σαν Έλληνες θα σηκώσουμε κεφάλι και θα κάνουμε το καθήκον μας. Αν σκεφτόμασταν σαν προτεστάντες, θα σκύβαμε το κεφάλι και θα ζητούσαμε κι άλλη τιμωρία για την καθαρίστρια και για εμάς τους ίδιους. Πάλεψαν με κάθε μέσο, να μας κάνουν να σκεφτόμαστε έτσι. Για ένα διάστημα, τα κατάφεραν, όπως είπαμε παραπάνω. Τώρα πια, η ήττα τους είναι ολοφάνερη.

Να για ποιο λόγο, έχει τεράστια σημασία για εμένα η αντίδραση του κόσμου στο θέμα της καθαρίστριας. Να γιατί έχει τεράστια σημασία το ότι γεμίζουν οι δρόμοι με πιτσιρικάδες από τα σχολεία που φωνάζουν με όλη τη δύναμη της νεανικής ψυχής τους "η Μακεδονία είναι Ελληνική".

Η Ελλάδα είναι εδώ, παρούσα.
Οι Έλληνες είναι εδώ, παρόντες.

Πλησιάζει η ώρα, που θα το καταλάβουν στο πετσί τους πολύ καλά, όλοι αυτοί που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας, την κοινωνία μας, την ύπαρξή μας την ίδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.