Κίνδυνος αποικιοποίησης Ανατολικής Μεσογείου και Αιγαίου


Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Την ώρα που  το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται    στο Ανατολικό Αιγαίο, με υπόκρουση τις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας, με την ανταλλαγή ΝΟΤΑΜ και αντιΝΟΤΑΜ  από Αθηνα και Αγκυρα, δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.Η  Κύπρος μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται αλλά κρέμμεται απο μια κλωστή να μετατραπεί ξανά άθελα της, ή παρασυρόμενη  σε θέατρο πολέμου προκειμένου οι ισχυροί να την «θυσιάσουν» ξανά για τα δικά τους συμφέροντα. Γεωπολιτικά, οικονομικά και Θεός οίδεν τι πολεμικά παίγνια ετοιμάζουν στη γειτονιά μας .

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ακούγοντας τις αντιπαραθεσεις, τα πολιτικά καμώματα και τις διασταυρούμενες κατηγορίες από τα αντίπαλα κομματικά  στρατόπεδα σε Κυπρο και Ελλάδα , έρχονται στο νου οι συγκλονιστικοί στίχοι του Μεγάλου μας Κύπριου ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή που έγραψε το 1974 λίγο μετά την τραγωδία της Κύπρου:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που μας πουλήσατε.
Το ‘χετε ξανακάνει χρόνια πριν σ΄ άλλους αιώνες,
όταν μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες.
Κι όμως ζήσαμε. Κι’ αντέξαμε σκλαβιές και κούρσα,
τα φέραμε δεξιά με την αναβροχιά και την ακρίδα.
Είμαστε Έλληνες. Δεν καρτερούμε τίποτα,
τώρα μας ρίξατε στους Τούρκους
το αίμα πότισε τη γη
κι αλυσοδέσανε βαριά τον Πενταδάκτυλο.
Είμαστε Έλληνες. Δεν καρτερούμε τίποτα,
απ΄ την Αθήνα τίποτα. Είμαστε Έλληνες
Έλληνες του πικρού καιρού
και της Απελπισίας.

Στην καρδιά του πελάγου
στο σταυρό του ορίζοντα
κραυγή κι’ οιμωγή η πατρίδα μου.
Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά, στ’ άκρο πέλαγο
στη μικρή μας πατρίδα επάνω. Η φωνή μας – αιώνες
παλιοί που δεν χάθηκαν. Τα’ όνειρο μας – αιώνες
που θάρθουν.
 Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά και μαχόμαστε.
 Η ελπίδα ακονιέται στην πίστη.»
Τα κοιτάσματα και οι ενδοΝΑΤΟϊκοί ανταγωνισμοί
 Σίγουρα η ελπίδα ακονιέται στην πίστη…Μέχρι πότε όμως θα αγρυπνούμε και θα μαχόμαστε, όταν οι ηγέτες τραβούν ο ένας προς την Ανατολή και ο άλλος προς τη Δύση; Nα   διαγκωνίζονται ποιός ειναι περισσότερο πατριώτης από τον άλλο χωρίς να τολμούν να γυρίσουν να δουν το «σάκκο » που κουβαλούν πίσω τους με άτακτες υποχωρήσεις.Με βήματα που απο θαρραλέα έγιναν ολισθηρά και επικίνδυνα; Με οσφυοκαμψίες και  δουλικές υποκλίσεις και τρέχα γύρευε σε ξένες πρεσβείες;
Πώς να πιστέψουμε,  τα μεγαλόστομα «δεν θα απεμπολήσομεν τα κυριαρχικα μας δικαιώματα …» ( όταν ο Ελληνας ΥΠΑΜ Π. Καμμένος , διαμοίραζε  προς τέρψιν των πολέμαρχων Αμερικανών, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας -και έδινε ως να ήταν δικά του φιλέτα-   γην Ελληνικήν για να φιλοξενούνται  και άλλες στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της αποκαμωμένης από τα εθνοκτόνα μνημόνια Ελλάδας; «Λάρισσα θέλετε; Πάρτε. Αλεξανδρούλη ζητάτε; Δική σας και αυτή.Σούδα και άλλα νησιά βραχονησίδες και βάλε, δικά σας και αυτά …» Και από κάτω ο Υπατος των σύγχρονων Πραιτωριανών Τζέφρυ Πάιατ (πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα) να χαμογελά  ικανοποιημένος.  Δεν θα χρειαστεί στην   «ψωροκώσταινα» ένα δεύτερο Μαϊντάν όπως έγινε στην Ουκρανία με πληρωμένους και κατ’ επάγγελμαν διαδηλωτές και διοριζόμενους από την κάθε αθυρόστομη Νούλαντ πρωθυπουργούς.
Αλλωστε η Ελλάδα από τα μνημόνια και εντεύθεν  έγινε ντε φάκτο προτεκτοράτο των «πιστωτών» και τα δίνει όλα προκειμένου να είναι αρεστοί και καλοδεχούμενοι οι «αριστεροί» ηγέτες της στην ελίτ του Ιμπεραλισμού .
Οπως και η Κύπρος κατά εκει οδεύει .
Τα παραμύθια που λένε σε Αθήνα και Λευκωσία πως βγαίνουμε στις αγορές και έρχονται ξένοι επενδυτές, δεν δίνουν ψωμί να φάνε οι νηστικοί.Δεν παρηγορούν τους ανέργους .
Ψεύτικες ελπίδες και νανούρισμα των πειναλέων και οι μεγαλεπίβουλες γεωτρήσεις – εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ που εδώ και 17 χρόνια   ακούμε μόνο πανηγυρισμούς και δεν λένε να ξεκινήσουν.Γιατί άραγε;
Είναι τόσο βαθειά τα κοιτάσματα ή μήπως είναι πολύ πιο βαθειές οι ενδοΝΑΤΟϊκές ίντριγκες  και ανταγωνισμοί  για την αποικιοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου με την σφραγίδα  της Αστερόεσσας;
 Ιαχές πολέμου…
Η Τουρκία απειλεί θεούς και δαίμονες λέγοντας πως «οικόπεδα» της Κυπριακής ΑΟΖ της ανήκουν.Η  Ελλάδα απαντά με την πρόθεση να επεκτείνει    τα χωρικά της ύδατα  στο Ιόνιο, ενώ εκκρεμεί στο διεθνές δικαστήριο η διαφορά Ελλάδας Τουρκίας για τον καθορισμό της υφαλοκριπίδας τους. Δυο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με στρατηγική θέση στην βορειοτλαντική αυτή συμμαχία και δεν έχουν λύσει τα προβλήματα τους γιατί όπως αποδεικνύεται οι στρατηγικοί  τους προτιμούν διχασμενους και ετοιμοπόλεμους  για να εδραιώνουν  τα δικά τους συμφέροντα.
 Ο άσχετος Αλεξης Τσίπρας
 Το ερώτημα πόσο γνωρίζει στις λεπτομέρειες του  το κυπριακό πρόβλημα ο Ελληνας πρωθυπουργός,  μου το απάντησε πριν λίγο καιρό , φίλος δημοσιογράφος συντοπίτης του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα.
Ελάχιστα και επιδερμικά.Γιατί πως είναι δυνατόν να απορούσε μόλις ανάλαβε το πρωθυπουργικό  αξίωμα   και  να δήλωνε εκείνο το αμίμητο: «δεν σοβαρολογείς»,  όταν του αναφέρθηκε πως οι Ελληνοκύπριοι στην Κύπρο αποτελούν το 80% του πληθυσμού;
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την έναρξη της 3ης Ευρω-αραβικής Συνόδου, η οποία διεξήχθηκε στην Αθήνα δήλωνε με στόμφο :« «Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο, αυτόν του ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων» .
Ωραία όλα αυτά.Ελέγχει μήπως  τους υπουργούς του ποιός τι κάνει και πώς με τις ενέργειες ή μυστικές διαβουλεύσεις τους με τρίτες χώρες ενδέχεται να μπλέξουν την χώρα σε περιπέτειες; Και καλά η  Ελλάδα  είναι μέλος του ΝΑΤΟ.Η Κύπρος που ακόμα αιμορραγεί από τη διαίρεση του νησιού με τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής,  ποίοι και γιατί θέλουν  να την εμπλέξουν; Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει γνώσην άραγε τι γίνεται στα παρασκήνια και ποιά μηνύματα δίνουμε προς τον καραδοκούντα αιμοβόρο τούρκο κατακτητή με όλες αυτές τις πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις ενόψει μάλιστα και της πιθανής επανέναρξης των συνομιλιών;
Η Κύπρος βρίσκεται ξανά στην διελκυστίνδα ξένων δυνάμεων οι οποίες είναι ηλίου φαεινότερον  πως επιδιώκουν να υποδαυλίσουν κρίσεις και εκρηκτικές καταστάσεις προκειμένου να επωφεληθούν από μία σύρραξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.Ο Ισραήλ «φλερτάρει» με την Κύπρο έχοντας κατα νου τα δικά του γεωστρατηγικά  συμφέροντα.
Ως ο ταραχοποιός «σερίφης » των ΗΠΑ  στην περιοχή  φαίνεται να υποδαυλίζει και να ενθαρρύνει την κόντρα Τουρκίας -Ελλάδας.Ετοιμος ασφαλώς, όταν σημάνει κόκκινο ο συναγερμός θα αποχωρήσει όπως κάνει συνήθως αφήνοντας τους άλλους να σκοτωθούν και να προετοιμαστεί το έδαφος για την πλήρη αποικιοποίηση Αιγαίου –Κύπρου –Ανατολικής Μεσογείου από το ΝΑΤΟ. Και η Τουρκία είναι ασφαλώς στο στόχαστρο τους προωθώντας ωστόσο  τα δικά της επεκτατικά σχέδια .Τις πλείστες φορές σε διπλό ταμπλό.Με το ένα πόδι στην Ανατολή και με το άλλο στη Δύση. Πολλα και διάφορα τα ύπουλα σενάρια σε βάρος των λαών της περιοχής.
Πού όμως θα παιχθεί το θέατρο πολέμου; Ποίοι θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα και το φόρο αίματος όταν τα επι χάρτου  σενάρια πολέμου του ΝΑΤΟ αρχίσουν να εκτελούνται επι σκηνής ;
Οι ηγέτες μας ας ξυπνήσουν επιτέλους και να πάψουν να παραπλανούν το λαό με πανηγυρικά αφηγήματα.Να κάτσουν κάτω όλοι μαζί και να βρουν την κοινή συνισταμένη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού μακρυά από στημένες παγίδες των ξένων που επιβουλεύονται τον τόπο μας.
Οι καυγάδες για την ΔΔΟ και αν θα είναι χαλαρή ή συγκεντρωτική  είναι η «φόλα» που έρριξαν οι ξένοι για νέο γύρο διχασμού. Λαός διχασμένος πάντα νικημένος.

Το ζητούμενο είναι η όποια λύση να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των Ε/κ και Τ/κ και κανενός τρίτου. Γιατί μετά δεν θα υπάρχει χώρος μέσα στα ερείπια να τσακώνονται για το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.