Έλληνες εντερπρενέρ φτιάχνουν μία οικονομική φούσκα από εδώ ως την Κίνα, για να παίρνουν δάνεια.


Το ελληνικό δαιμόνιο φαίνεται πως ήταν το μόνο προϊόν που εξήγαγε η εταιρεία Folli Follie, η οποία έφτασε να απασχολεί διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με το επίπεδο της οικονομικής φούσκας την οποία δημιούργησε.
Όπως διαβάζουμε, σε έλεγχο που έκανε η Alvarez & Marsal στα οικονομικά της Folli Follie, διαπίστωσε πως η εταιρεία παρουσίαζε τον εαυτό της ως επιτυχημένη ελληνική πολυεθνική με δραστηριότητες που έφταναν μέχρι την Ασία, μαγειρεύοντας τα βιβλία της.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η εταιρεία συγκεκριμένα παρουσίαζε δεκαπλάσιο τζίρο από τον πραγματικό, ενώ την ίδια στιγμή ισχυριζόταν πως είχε κέρδη 316 εκατομμυρίων δολαρίων, που όμως στην πραγματικότητα ήταν απώλειες 44 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα μη διανεμηθέντα κέρδη μάλιστα εμφανίζονται να φτάνουν τα 1,831 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στην πραγματικότητα το ποσό είναι αρνητικό κατά 180 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα, το 2016 η εταιρεία κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στα βραβεία “Hellenic Responsible Business Awards”.
Ο λόγος αυτής της κίνησης από την εταιρεία, εικάζεται πως είναι η επιδίωξη να παραμείνει υψηλή η χρηματιστηριακή της αξία, ενώ την ίδια στιγμή να μπορεί να έχει πρόσβαση σε δανεισμό από τράπεζες.
Οι πιθανότητες να καταφέρει η εταιρεία να μπει στην προστασία του Πτωχευτικού Κώδικα κρίνονται απειροελάχιστες και μάλλον θα προχωρήσει η διαδικασία πτώχευσης με τις τράπεζες να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος από τα απομεινάρια της εταιρείας.
Παρά το διαφαινόμενα άδοξο τέλος της εταιρείας, δε μπορούμε να παραβλέψουμε πως είναι ελάχιστες οι φορές που μια ελληνική εταιρεία έχει απασχολήσει διεθνή πιστωτικά ιδρύματα ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύει πως οι ελληνικές ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν καλλωπιστικό ρόλο και ασχολούνται κυρίως με καστανάδες, δεδομένου πως το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από τους κουτόφραγκους του εξωτερικού.
Όπως και να ‘χει, μπράβο ρε μάγκες, γιατί είστε αλάνια και άμα χρειαστεί και καμιά ανακεφαλαιοποίηση στο μέλλον, καλή καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.