Θρίλερ στον Έβρο: Οι Τούρκοι «άνοιξαν» τα σύνορα – Ορδές μεταναστών στην Ελλάδα


Καμία φύλαξη από τους Τούρκους - Κάνουν τα στραβά μάτια για να περνούν δεκάδες διακινητές – Γεμίζει η χώρα μας με χιλιάδες παράνομους μετανάστες

Δραματική είναι η κατάσταση στη χώρα μας από την εισροή χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, τόσο από το Αιγαίο όσο και από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στον Έβρο έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα, με τους διακινητές να κάνουν… πάρτι, μεταφέροντας καθημερινά μετανάστες προς τη χώρα μας.
Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και μέρα μεσημέρι μπορεί να δει κανείς δεκάδες μετανάστες να περπατούν κατά μήκος της Εγνατίας με σκοπό να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Διάβημα από την Ελλάδα

Στην πλημμελή φύλαξη των συνόρων από την πλευρά της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδίδουν οι ελληνικές Αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.
Μάλιστα η Αθήνα έχει προχωρήσει σε διαβήματα προς Βρυξέλλες και Άγκυρα αντιδρώντας στην διαπιστωμένη χαλάρωση από τουρκικής πλευράς της φύλαξης των περασμάτων προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετέβη στην Άγκυρα προκειμένου να θέσει το ζήτημα στις τουρκικές Αρχές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή.
Τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας έχουν εξελιχθεί σε προνομιακό πεδίο δράσης κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης, όπως προκύπτει και από τις αυξημένες συλλήψεις διακινητών από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, 30 μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Κυκλώματα Βούλγαρων, Σκοπιανών και Αλβανών κυριαρχούν στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους πολλές φορές καταφέρνουν να οδηγήσουν με λεωφορεία μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποκαλυπτική της πίεσης από την παράνομη είσοδο μεταναστών στον Έβρο είναι η κατάσταση των τελευταίων ημερών στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου πολλοί μετανάστες παρέμεναν περιμένοντας να καταγραφούν από τις Αρχές και στη συνέχεια να καταθέσουν αίτημα ασύλου.

Οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών έχουν αυξηθεί καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, το 2016 πέρασαν από τον Έβρο 3.300 άνθρωποι, το 2017 5.500 και το 2018-ως τώρα- περίπου 12.000.
Πρόσθετη ανησυχία στην Αθήνα όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο του προσφυγικού / μεταναστευτικού προκαλεί η πληροφορία ότι 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, προερχόμενοι από Ιράν και Ιράκ.

Καθημερινό φαινόμενο η διέλευση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο

Στις διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρονται δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, κάνοντας λόγο για καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα σε βίντεο που δημοσιεύει το xronos.gr φαίνονται άνθρωποι, κρυμμένοι μέσα σε ένα χωράφι και φοβισμένοι, οι οποίοι έχουν περάσει τον ποταμό Έβρο και κατευθύνονται πεζοί προς την ενδοχώρα. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία έγκυος γυναίκα και μικρά παιδιά.
Το φαινόμενο διέλευσης μεταναστών και προσφύγων από το συγκεκριμένο σημείο είναι καθημερινό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αστυνομικοί που καταφθάνουν, προσεγγίζουν τους μετανάστες ανθρώπινα, μιλώντας τους στην αγγλική γλώσσα. Περιμένουν το όχημα που θα τους μεταφέρει στο κοντινότερο τμήμα συνοριακής φύλαξης στο Τυχερό Έβρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.