Η ιδέα της 30χρονης που έφτασε να αξίζει 1 δισ. δολάρια


H Melanie Perkins ήταν 22 ετών όταν πρότεινε διστακτικά σε έναν εκατομμυριούχο της Silicon Valley, να χρηματοδοτήσει την καινοτόμο ιδέα της.

Είχε μόλις παρατήσει το πανεπιστήμιο και είχε ταξιδέψει από την γενέτειρά της, το Περθ της Αυστραλίας, στην Καλιφόρνια για τη συνάντηση με τον γνωστό επενδυτή Bill Tai.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η ιδέα της Melanie αφορούσε «το μέλλον των εκδόσεων» μέσω του Canva, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που στόχο έχει να επιτρέψει στον καθένα να σχεδιάσει εύκολα οτιδήποτε, από ευχετήριες κάρτες και αφίσες, μέχρι ιστοσελίδες και ημερολόγια.

Και ενώ ο Tai έδειχνε να μην παρατηρεί ότι η Melanie αντιγράφει τις κινήσεις του, επίσης έμοιαζε ότι δεν ενδιαφέρεται για την επιχειρηματική της ιδέα.

"Δεν πίστευα ότι του άρεσε η δουλειά μου, γιατί μιλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο του", λέει η Melanie.

Ωστόσο, ο Tai εντυπωσιάστηκε αρκετά για να παρουσιάσει τη Melanie σε ένα δίκτυο άλλων επενδυτών, μηχανικών και προγραμματιστών της Silicon Valley. Και τελικά επένδυσε και ο ίδιος στην Canva.

Σήμερα, η αξία της επιχείρησης με έδρα το Σύδνεϋ εκτιμάται σε 1 δισ. δολάρια.

Η Canva έχει 10 εκατομμύρια χρήστες σε 179 χώρες και 10 σχέδια δημιουργούνται μέσω του ιστοτόπου της κάθε δευτερόλεπτο. 

Kαι να σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δημιουργήθηκε στο σαλόνι του σπιτιού της μητέρας της Melanie στο Περθ.

Πηγή, με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.