Νεοφιλελεύθερος πρόεδρος, αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια της ανεργίας


Ο λόγος για τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έπεσε πάνω σε άνεργο, στη διάρκεια περιοδείας του στον πραγματικό κόσμο.
Ο άνεργος του εξήγησε πως είναι άνεργος και πως στέλνει βιογραφικά αλλά δε βρίσκει δουλειά. Ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε να αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια της ανεργίας και τους λόγους που δημιουργούν αυτό το φαινόμενο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα βγαλμένα από το καφενείο του χωριού, άφησε να εννοηθεί πως ο μόνος λόγος για να μη βρίσκει δουλειά κάποιος, είναι να είναι τεμπέλης, ενώ όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, μπορεί να βρει δουλειά στον άνεργο νεαρό, “μέχρι να διασχίσει αυτό το δρόμο”. Δυστυχώς ο νεαρός δεν του ζήτησε να κάνει κάτι τέτοιο, αφού είναι τόσο εύκολο.
Μάλιστα ανέφερε, πως όπου και να πάει περιοδεία, οι εργοδότες του παραπονιούνται για το ότι ψάχνουν προσωπικό αλλά δε βρίσκουν:
Εάν είστε έτοιμος και πρόθυμος, ο ξενοδοχειακός τομέας, οι χώροι εστίασης, οι κατασκευές, δεν υπάρχει μέρος που να πηγαίνω και να μην μού λένε ότι χρειάζονται ανθρώπους,. Ούτε ένα! Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια…περνάω τον δρόμο και σας βρίσκω!», συνέχισε ο πρόεδρος της Γαλλίας δείχνοντας προς τους γύρω δρόμους.


VIDÉO - Macron à un jeune chômeur qui peine à obtenir un travail : "Je traverse la rue je vous en trouve"
Η ανεργία στη Γαλλία κυμαίνεται κάπου στο 10%. Αυτό, για όσους δυσκολεύονται με την κατανόηση του κόσμου, σημαίνει πως ανά 100 ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν, οι 10 είναι άνεργοι.
Η ανεργία είναι δομικό συστατικό του κεφαλαιοκρατικού οικονομικού συστήματος καιη ύπαρξή της κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να κρατούν υπό έλεγχο τους μισθούς και τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Πληροφορίες που θέλουν τον Εμανουέλ Μακρόν να συνεχίζει να διαχειρίζεται την οικονομία της Γαλλίας, επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.