Δυσοίωνη πρόβλεψη επιστημόνων: Μια «σούπερ γρίπη» μπορεί να σκοτώσει ένα δισ. άτομα


Μια ανατριχιαστική προσομοίωση έχει θέσει σε συναγερμό πολλούς επιστήμονες σε όλο τον κόσμο καθώς τα αποτελέσματα της προσομοίωσης είναι πραγματικά καταστροφικά για την ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Το Κέντρο της Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας του γνωστού πανεπιστημίου Johns Hopkins πραγματοποίησε το συγκεκριμένο πείραμα, το «πείραμα Χ», όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες, για να διαπιστώσει τι επίδραση θα είχε στον κόσμο μια πανδημία ενός «υπεριού» γρίπης.
Σύμφωνα με την προσομοίωση, ο ιός (με το όνομα «Κλάδος Χ») κατασκευασμένος από ομάδα βιοτρομοκρατών, μέσα σε 20 μήνες θα σκότωνε περίπου 150 εκατομμύρια άτομα, ενώ ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και κοντά σε ένα δισεκατομμύριο!
Το βασικό πρόβλημα του σεναρίου είναι ότι οι επιστήμονες δεν θα μπορούσαν να παρασκευάσουν εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού αρκετά γρήγορα, ώστε να προλάβουν την πανδιμική εξάπλωσή του.
Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα θεωρούν ότι ένα τέτοιο ανατριχιαστικό σενάριο είναι πιθανό και ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου δεν είναι προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο.
Πληροφορίες: Business Insider, μέσω  kozanara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.