Παρατηρήσεις…


Του Χρήστου Βαγγέλη
Παρατήρηση πρώτη : το έργο έχει ως εξής το χειμώνα θα πνιγόμαστε το καλοκαίρι θα καιγόμαστε αλλά πάντα θα φταίει η καταραμένη κακοκαιρία! Η απόδοση ευθυνών μας είπε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα έρθει σε δεύτερη στιγμή τώρα θέλει ενότητα και αλληλεγγύη ! 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Εδω να πούμε ότι η ενότητα και αλληλεγγύη, η πραγματική ενότητα και αλληλεγγύη  που δεν θυμίζει σε τίποτα την δικια τους φάνηκε ήδη από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας αλλά και ύστερα όταν κόσμος πήγαινε να βοηθήσει με τους αιγύπτιους ψαράδες να σώζουν μωρά από την θάλασσα και τους νέους να έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες αλλά και πολύ κόσμο να στέλνει ρούχα τρόφιμα και φάρμακα .Αυτή είναι η αλληλεγγύη  και δεν έχει καμία σχέση με την δικια τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στην ατζέντα   που έχουν όσοι ‘βαλαν το λιθαράκι τους στο έγκλημα που συντελέστηκε, και είναι όλοι τους.
Παρατήρηση δεύτερη : το κράτος έχει συνέχεια,τα μνημόνια έχουν συνέχεια, το χρέος έχει συνέχεια ,η τρόικα, η επιτήρηση και το νάτο  πρέπει να έχουν συνέχεια. Τι δεν έχει συνέχεια; Οι  ζωές μας φυσικά τι άλλο ! Η συζήτηση περι ευθυνών όταν ανοίξει και όπως θα ανοίξει καθώς δεν συμφέρει κανέναν να ανοίξει ειλικρινά θα αναλωθεί πιθανόν  στο εάν και κατά πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι πυροσβέστες η  τα σώματα ασφαλείας. Για να μην παρεξηγηθούμε προφανώς και έχει νόημα να ξέρουμε για τον συντονισμό εάν υπήρχε και πως ! αλλά για τις ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό που προήρθαν από τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις θα μιλήσει κανένας; Ότι την ίδια στιγμή που διανύουμε την πιο θερμή περίοδο του καλοκαιριού και ενώ το πρόβλημα με τις πυρκαγιές υπάρχει είτε από εμπρησμό είτε από οποιαδήποτε άλλο λόγο, το πλάνο για εκκένωση μιας περιοχής, εξασφάλιση ασφαλούς διέλευσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί ,σημεία από τα οποία τα σωστικά συνεργεία θα τους μεταφέρουν με ασφάλεια δεν υπάρχουν .Για αυτά θα μιλήσει άραγε κανείς;
Παρατήρηση τρίτη: πριν 2 εβδομάδες στην συνάντηση των ηγετών των χωρών που ανήκουν στην ευρωατλαντική συμμαχία ο κύριος Τσιπρας συμφώνησε άλλη μια φορά με τον διαβολικό Τραμπ (που ότι κάνει το κάνει για καλό όπως μας είχε πει στο πρωθυπουργός στο παρελθόν) στο ότι η Ελλάδα τηρεί και με το παραπάνω τις νατοϊκές υποχρεώσεις δίνοντας πάνω από το 2,5 % του ΑΕΠ της στην συμμαχία! Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αναρωτηθούμε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που προφανώς είναι ίδιες με αυτές όλων των προηγουμένων! Στις νατοϊκές- ευρωπαϊκές οικογένειες που ανήκουμε θέλουμε F-35 όχι Canadair και πυρασφάλεια.
ΥΓ: την ίδια ώρα που παλαιστίνοι και κούρδοι πήγαιναν να δώσουν αίμα ή να βοηθήσουν σαν εθελοντές, την ίδια στιγμή που σε όλη την χωρά κόσμος που τα φέρνει με χίλια ζόρια προσπαθεί να βοηθήσει είτε αγοράζοντας φάρμακα είτε τρόφιμα ,την ίδια ώρα η ένωση ελλήνων εφοπλιστών έστελνε την σκέψη του στους πυρόπληκτους ,τώρα πια ούτε για το θεαθήναι τα « πατριωτάκια»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.