Ο ξηρός καρπός που κάνει... θαύματα στην υγεία!


Οι ξηροί καρποί έχουν αποκτήσει μια άδικα κακή φήμη, επειδή περιέχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες και ως εκ τούτου "δαιμονοποιούνται" από τις... εύκολες δίαιτες που εστιάζουν μόνο στην απώλεια κιλών. Αυτό είναι λάθος.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Διαβήτης - Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη διατροφική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. Ειδικά ένα είδος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται προς κατανάλωση από άτομα με διαβήτη και προβλήματα στο σάκχαρο.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο σάκχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.
Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, "τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ' όλους τους καρπούς με κέλυφος", λέει ο O'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ.
Διαβήτης: Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο σάκχαρο
Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους πάσχοντες από διαβήτη. "Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα", λέει ο Kochenbach.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.
Μειώνουν τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.
Κάνουν καλό στην καρδιά
Τα αμύγδαλα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αυτό είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, διότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.
"Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, το οποίο είναι το ίδιο είδος λίπους με εκείνο στο ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς. Μια μερίδα αμυγδάλων περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ακόρεστου λίπους και μόνο 1 γραμμάριοκορεσμένου λίπους", λέει ο Kochenbach.
Οι ξηροί καρποί είναι μια υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ, αλλά, όταν καταναλώνονται με μέτρο (περίπου 23-45 γραμμάρια) δεν συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.
Μέχρι πόσα αμύγδαλα συνιστάται να τρώτε
Καλό είναι να καταναλώνετε καθημερινά περίπου 23 αμύγδαλα που περιέχουν 161 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.