Εν μέσω πυρκαγιών, μείωσαν τις ποινές σε τρεις συνεργάτες του Άκη για τις μίζες των εξοπλιστικών



Με τα φώτα της επικαιρότητας να είναι στραμμένα στην εθνική τραγωδία των πυρκαγιών Κινέτας και Αττικής, στα «ψιλά» πέρασε η είδηση της μείωσης των ποινών σε τρία στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, τα οποία είχαν καταδικαστεί για την υπόθεση που αφορούσε τις μίζες για την προμήθεια τού συστήματος «Ερμής» για τον Στρατό Ξηράς. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Πρόκειται για τους πρώην διευθυντή Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τα πρώην στελέχη της διεύθυνσης Εξοπλισμών, Νίκο Λεονταρίδη και Αντώνη Καντά.


Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε σε αυτούς τα ελαφρυντικά του «προτέρου εντίμου βίου» της ειλικρινούς μεταμέλειας» καθώς και της «καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη»μειώνοντας τις ποινές τους ως παρακάτω: 

Γιάννης Σμπώκος: Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη η οποία μετατράπηκε σε κάθειρξη 14 ετών. 

Αντώνης Καντάς: Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη η οποία μετατράπηκε σε κάθειρξη 20 ετών.

Νίκος Λεονταρίδης: Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών η οποία μετατράπηκε σε κάθειρξη 8 ετών. 

Το Εφετείο ωστόσο δεν μείωσε την αποζημίωση των 25 εκατομμυρίων ευρώ που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί να καταβάλλουν στο Δημόσιο. από κοινού και οι τρεις («αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το ποσόν»). 

Οι τρεις καταδικασθέντες επίσης καλούνται να καταβάλουν από 300.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη το Δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.