La Repubblica: «Ο Κιμ Γιονγκ -Ουν κέρδισε το λαχείο»


Στην ιστορική συνάντηση του βορειοκορεάτη ηγέτη και του αμερικανού προέδρου στη Σιγκαπούρη, αναφέρεται σε σχόλιό της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. 


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ιδέα της συνάντησης με τη συμμετοχή των δυο πρώην θανάσιμων εχθρών, ήταν του Κιμ Γιονγκ Ουν. Κέρδισε το τζακπότ στην κλήρωση της Ιστορίας: τριάντα ετών, επικεφαλής ενός εγκληματικού καθεστώτος που απομονώθηκε από τον κόσμο ολόκληρο, κατάφερε να τον αντιμετωπίσει ο αμερικανός πρόεδρος, ως ίσος προς ίσον, με την προσοχή που δίδεται σε έναν μεγάλο πολιτικό. Πρόκειται για τον αμερικανό πρόεδρο ο οποίος δεν διστάζει να προσβάλει την γερμανίδα καγκελάριο και τον καναδό πρωθυπουργό. Και για τον Τραμπ, βέβαια, η θετική προβολή, τις ώρες αυτές, είναι εντυπωσιακή», γράφει η La Repubblica. 

«Πέτυχε την βελτίωση των σχέσεων με το κόκκινο βασίλειο που έκανε να τρέμει τον κόσμο ολόκληρο, με πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές. Μετά την επιχείρηση Νίξον-Μάο, ο Τραμπ θα προσπαθήσει να μείνει στην Ιστορία ως ο ηγέτης της Επικίνδυνης Αποστολής της τρίτης χιλιετίας. Αναμένουμε λεπτομέρειες, όμως, σχετικά με το τι πραγματικά υποσχέθηκε και τι είδους υποχωρήσεις έκανε η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας», συμπληρώνει η εφημερίδα της Ρώμης. 

«Προς το παρόν ο Κιμ και ο Τραμπ μπορούν να "λιάζονται" κάτω από το φιλικό φως των προβολέων, αφού η επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα. Στην συνέχεια, βέβαια, θα πρέπει να γίνουν οι ρεαλιστικοί λογαριασμοί με αυτή την πραγματικότητα», σημειώνει τέλος η La Repubblica.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.