Capital controls: Τους μισθούς ενός χρόνου σε μία ανάληψη, θα μπορούν να σηκώσουν 3 στους 10 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα




Δείγματα ανάκαμψης παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, δεδομένου πως από τη Δευτέρα που μας έρχεται, το μηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών από τράπεζες θα ανέβει στα 5.000 ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από τους μισθούς ενός χρόνου, για 3 στους 10 εργαζόμενους.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Τα capital controls έχουν εδώ και χρόνια δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως ας πούμε να στερούν τη χαρά από γιαγιάδες να αγοράσουν ένα σοκολατένιο αυγό για τα εγγόνια τους.

Όμως σιγά σιγά αφήνουμε πίσω μας αυτό το βραχνά της οικονομικής οπισθοδρόμησης, καθώς μπαίνουμε στη φάση της ανάπτυξης και ετοιμαζόμαστε να βγούμε στις αγορές.
Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα, ο κάθε Έλληνας πολίτης, θα μπορεί μέσα σε ένα μήνα να σηκώσει μέχρι και 5.000 ευρώ από την κάθε τράπεζα στην οποία έχει καταθέσεις.
Όριο δηλαδή που επιτρέπει σε 636.424 εργαζόμενους, να σηκώσουν τους μισθούς ενός ολόκληρου χρόνου και να τον κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό είναι εφικτό, γιατί σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, το 29,66% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, εργάζεται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και αμοίβεται κατά μέσο όρο με μεικτό μισθό 389,65 ευρώ.
Με τις ετήσιες απολαβές του να μην ξεπερνάνε τα 4676 ευρώ, ο τυχερός πλέον εργαζόμενος, θα μπορεί να έχει περισσότερες επιλογές στον τρόπο που θα επενδύσει το κεφάλαιό του, καθώς η κάνουλα της ρευστότητας πλέον δε θα εμποδίζεται από τον κρατικό παρεμβατισμό των capital controls.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.