Γονιός χτύπησε μετανάστη ΑΜΕΑ μαθητή μέσα σε σχολείο, φωνάζοντάς του “να σηκωθείς να φύγεις από εδώ”


Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο σε δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, όπου γονείς επιτέθηκαν μπροστά στα μάτια παιδιών σε άλλους γονείς επειδή “έφεραν πάλι τους Πακιστανούς”, μία καινούρια είδηση έρχεται από τα Χανιά, όπου ένας πατέρας χτύπησε έναν μαθητή, μέσα στο προαύλιο του σχολείου, ξερνώντας ρατσιστικό οχετό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Όπως μαθαίνουμε, στις 6 Ιουνίου, ένας ανήλικος μαθητής-ΑΜΕΑ που κατάγεται από άλλη χώρα, δέχτηκε επίθεση μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του και ρατσιστικό προπηλακισμό, από πατέρα άλλου μαθητή.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων Σεραφείμ Ρίζος:
Στην πρωινή προσέλευση ένας γονιός επειδή θεώρησε ότι το παιδάκι είχε τσακωθεί με το δικό του μια προηγούμενη μέρα, μπήκε μέσα και μπροστά στα μάτια όλων έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στο παιδάκι μαλώνοντας το ρατσιστικά. Το παιδάκι κατάγεται από άλλη χώρα, έχει πολύ λίγο καιρό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα με το ότι ήταν μια επίθεση επειδή τσακώθηκε με το δικό του παιδί, ήταν και μια επίθεση όπου του φώναζε ενάντια στη χώρα του, «να σηκωθείς να φύγεις από εδώ» και πάει λέγοντας. Αυτά τα γνωστά που έχουμε κάθε φορά – τα χρυσαυγίτικα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επίσης, αναφέρει:
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων είναι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας στο χώρο του σχολείου. Το σχολείο πρέπει να είναι ένα ασφαλής χώρος για τα παιδιά που να μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και να εκφραστούν ελεύθερα. Καταδικάζουμε το προχθεσινό γεγονός και είμαστε στο πλευρό της οικογένειας.
Ο σύλλογος μας έχει κάνει προσπάθειες με σεμινάρια , συζητήσεις για να αποτρέψει τέτοιες συμπεριφορές δυστυχώς η προσέλευση συνήθως είναι μικρή . Όταν δεν συμμετέχουμε εξακολουθούμε να είμαστε συνυπεύθυνοι για όσα γίνονται ή δεν γίνονται . Την ανάρμοστη και ανεύθυνη συμπεριφορά του γονέα που χτύπησε ένα άλλο παιδάκι για να το συμορφώσει πρέπει να μας προβληματίσει σαν κοινωνία και να αναρωτηθούμε πως θα την βελτιώσουμε.ας σκεφτούμε ποια πρότυπα προβάλουμε στα παιδιά μας και ποια τα αποτελέσματα . Ένα παιδί που το δέρνει ο γονέας θα είναι ένα παιδί που θα μάθει να χειροδικεί πιθανόν με την σειρά του όταν μεγαλώσει και που θα ασκεί μπουλινγκ σε ποιο αδύνατους .


Άγνωστο παραμένει αν ο δράστης έχει συλληφθεί ή αν έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.