Άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, κατηγορείται πως έδωσε μίζα για να πάρει κρατικό χρήμα


Στα δικαστήρια σέρνεται ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με την κατηγορία πως δωροδόκησε των πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ, προκειμένου να κατακυρωθεί σε εταιρεία του, κατασκευή μονάδας της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Εφετών, παραπέμπει με βούλευμά του, τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ Στέργιο Νέζη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση κακουργηματικής δωροδοκίας που έγινε την περίοδο 2002-2003.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ο άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, φέρεται να δωροδόκησε με 250.000 ευρώ το Νέζη, ποσό που συνδέεται με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, ενώ υποστηρίζουν πως η επίμαχη συναλλαγή δεν αφορά τη ΔΕΗ, αλλά αποπληρωμή του Νέζη για παλιότερη παροχή έργου συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τον Όμιλο Μυτιληναίου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, αναμένεται να αμαυρώσει και άλλο την εικόνα της υγιούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, τη στιγμή που πολλοί πλέον πιστεύουν πως οι πιο πετυχημένοι εντερπρενέρς είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε δημόσιο χρήμα.

Εν τω μεταξύ, 1.01 είναι η απόδοση για το σενάριο που θέλει τους δύο κατηγορούμενους να μη βλέπουν ούτε για μία ημέρα, τον εσωτερικό χώρο μιας φυλακής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.