Μ. Σαλβίνι: Δεν φοβόμαστε τις αγορές ούτε τις απειλές των Ευρωπαίων


«Δεν φοβόμαστε τις αγορές ούτε τις απειλές των Ευρωπαίων» είναι το μήνυμα που έστειλε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, με δήλωσή του μέσω του Facebook.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η Ιταλία βρίσκεται εν μέσω συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς σήμερα έλαβε χώρα η ένατη συνάντηση μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, μετά μάλιστα και τη διαρροή ενός προσχεδίου συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Το προσχέδιο προβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Μάριο Ντράγκι να «παγώσει» και να ακυρώσει χρέος ύψους 250 δισ. ευρώ, και από τις Βρυξέλλες να αποκατασταθεί η εθνική και νομισματική κυριαρχία της Ιταλίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Λέγκας. Μ. Σαλβίνι δήλωσε: «Προσπαθούν να μας σταματήσουν με τις συνηθισμένες απειλές της ανόδου των spread, της πτώσης των αγορών και των απειλών των Ευρωπαίων. Αυτή τη φορά όμως θα γίνει αλλιώς: Θα 'χουμε περισσότερες δουλειές και λιγότερους παράνομους, περισσότερη ασφάλεια και λιγότερους φόρους».

Και τόνισε πως αυτό που θέλει το κόμμα του είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ένα μέλος της Λέγκας για πρωθυπουργός θα αποτελούσε εγγύηση ως προς τους επαναπατρισμούς και τις απελάσεις».

Και καταλήγει: «Ο Σαλβίνι για πρωθυπουργός; Θα ήταν η μεγαλύτερη τιμή στον κόσμο, αλλά αν είχα τη βεβαιότητα, ακόμη και όχι ως πρωθυπουργός, να κάνω πολλά χρήσιμα πράγματα για εσάς, μπαίνω στο παιχνίδι και αν χρειαστεί κάνω και στην άκρη».

ΠΗΓΗ:  liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.