Διαστρεβλωμένα δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων σε βάρος της Ελλάδας. Γράφει ο στρατηγός Δημήτρης Κυπριώτης


Διαβάζοντας κανείς ανύποπτος τα δημοσιεύματα προηγούμενων εφημερίδων της Γερμανίας, θα νομίζει ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα ξέφρενο ρυθμό αύξησης των εξοπλισμών της, για να αντιμετωπίσει την ένταση με την Τουρκία. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το σημείο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Το κυριότερο είναι αυτό που έμμεσα θέλει να περάσει στην κοινή γνώμη, ότι οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες  είναι μία από τις αιτίες της κρίσης χρέους και επομένως μην κάνετε τίποτα Έλληνες, έστω και αν απειλείται η εθνική σας κυριαρχία,  γιατί προέχει η εξόφληση του χρέους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Και μετά από αυτά, έρχεται η κυβέρνηση της «αλήθειας» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσπαθεί να πείσει  τον κόσμο για το τέλος και την έξοδο από τα μνημόνια και ότι τάχα εξετάζονται διάφορα σχέδια ακόμη και από τη Γερμανία!!
Οι «καλές» εφημερίδες «Frankfurter Rundschau” και «BadisheZeitrung” εκτός από τα παραπάνω, αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις Καμμένου, στην «ανταλλαγή» που ζητάει ο Ερντογάν των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο, αλλά και για ανεπιθύμητο «ατύχημα» στο Αιγαίο.
Για όλες λοιπόν αυτές τις περιπτώσεις, οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι, που κάνουν και το σχετικό ρεπορτάζ, έχουν κατορθώσει να αποδώσουν έμμεσα ευθύνες στην Ελλάδα, που δεν κάθεται στα αβγά της και δημιουργεί εντάσεις με τη γείτονα Τουρκία! Ναι εκεί έχουν φτάσει, αφού μπόρεσαν να υιοθετήσουν ακόμη και τα λόγια του Τούρκου πρωθυπουργού, ότι ο εμβολισμός του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής από την τουρκική ακταιωρό πριν 2 μήνες στα Ίμια ήταν ατύχημα!
Όπως παρατηρούν τα δημοσιεύματα, «τώρα η αντιπαράθεση κλιμακώνεται σε περισσότερα από ένα μέτωπα» ενώ ο υπουργός « Πάνος Καμμένος τα λέει έξω από τα δόντια, γιατί ο δεξιός λαϊκιστής αρέσκεται στα ξεκάθαρα λόγια , ακόμη κι όταν μιλά για ξένους πολιτικούς, όπως τον Τούρκο πρόεδρο»
Καλά βρε δημοσιογράφοι, εντάξει ο Καμμένος τα κάνει αυτά, όμως δεν βρήκατε ούτε μισή λέξη για να πείτε το τι ξερνάνε οι Τούρκοι αξιωματούχοι από το Σουλτάνο και τον Γιλντιρίμ , μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλό τους; Για να δούμε δε πόσο αντικειμενικοί είναι οι φίλτατοι Τούρκοι δημοσιογράφοι, ας δούμε πως μεταχειρίζονται φραστικά άλλες αναφορές τους.
«Τώρα η αντιπαράθεση αναζωπυρώνεται εκ νέου με το ναυτικό ατύχημα που προκάλεσε η Τουρκία στα Ίμια, αλλά και τον ισχυρισμό του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι συγκεκριμένες βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία, η οποία εγείρει αξιώσεις για τουλάχιστον 18 ακόμη ελληνικά νησιά του Αιγαίου και ότι πίσω από αυτές τις διεκδικήσεις βρίσκονται χειροπιαστά ενεργειακά συμφέροντα»
Έτσι λοιπόν απλά και χωρίς καμία άλλη νύξη για τις ελληνικές θέσεις, πάνω σε αυτά τα ζητήματα, δεν έβγαλαν ούτε άχνα. Και γιατί να το κάνουν; Για να έλθουν σε αντιπαράθεση με τη Τουρκία και με τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, για να στηρίξουν  την Ελλάδα; Τώρα βέβαια μικρή σημασία έχει για αυτούς αν η Ελλάδα συμμετέχει μαζί τους σε μια οικονομική συμμαχία, στην οποία έχουν και τα μεγαλύτερα συμφέροντα, αφού η Τουρκία είναι μία μεγάλη αγορά με πληθυσμό που ξεπερνάει σήμερα τα 80 εκατομμύρια και ξοδεύει τεράστια ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, πολλά των οποίων εκπληρώνει η Γερμανία.
Για αυτά όμως πάλι δεν γράφτηκε ούτε μία φράση. Αντιθέτως το πρόβλημα το πέρασαν στην Ελλάδα και γράφουν:  «Οι νέες εντάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν νέο εξοπλιστικό ανταγωνισμό, ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την έγκριση δαπάνης 1,1 δις ευρώ με διαδικασίες fast track από την ελληνική Βουλή για κάλυψη εξοπλιστικών αναγκών, που είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα αφού αυτές τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες έχει δημιουργηθεί η κρίση χρέους»!!
Και εδώ είναι να αναρωτηθεί κανείς. Καλά, αφού υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χωρών,  που είναι οι δαπάνες της Τουρκίας; Γιατί δεν αναφέρεται τίποτα για τον τεράστιο όγκο των δις ευρώ που όμοιό τους δεν τον έχουν πολλές χώρες; Προφανώς γιατί και οι δύο εφημερίδες προστατεύουν τα ….ελληνικά συμφέροντα.
Και μετά από αυτά τα ολίγα, που είναι όμως χαρακτηριστικά των συμμαχικών σκέψεων, το πολιτικό σύστημα της Πατρίδας μας σχεδόν στο σύνολό του, εναποθέτει τις όποιες ελπίδες του για περιορισμό της τουρκικής επιθετικότητας στο ανύπαρκτο πολιτικό υβρίδιο που λέγεται ΕΕ. Μία οικονομική συμμαχία που όμως έχει επιβάλει κατοχή στη χώρα μας και που δεν έχει καμία ουσιαστική δυνατότητα, πέραν των λεκτικών παρατηρήσεων, να επιβάλει απολύτως τίποτα και σε κανέναν.
*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή, μέσω epamhellas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.