Το FB δεν θέλει να διαβάζουμε νέα από την Παλαιστίνη


Το FB διαγράφει το λογαριασμό του Παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων και 400 πολιτών και δημοσιογράφων

«Το Facebook πολεμά την Παλαιστίνη»: Και ξαφνικά η σελίδα Safa του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων με έδρα τη Γάζα, δεν υπάρχει πια. Το Facebook τη διέγραψε χωρίς καμία προειδοποίηση ή εξήγηση. Το πρακτορείο κατηγορήθηκε ότι συνδέεται με το κόμμα της Χαμάς (πληροφορία που το ίδιο το Safa διαψεύδει).

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 


Ο λογαριασμός του Safa δεν είναι ο μόνος που διαγράφηκε. Μαζί του «εξαφανίστηκαν» και άλλοι δέκα λογαριασμοί συντακτών του πρακτορείου. Ο διευθυντής των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του πρακτορείου, ο οποίος κρατάει μυστική την ταυτότητά του,λέει στην Jerusalem Post: «Είμαστε έκπληκτοι. Το πρακτορείο δεν έλαβε την παραμικρή προειδοποίηση ή εξήγηση. Η σελίδα είχε 1,3 εκατομμύρια ακόλουθους. Τώρα προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τον λογαριασμό, καθώς το 60% της κυκλοφορίας μας, γίνεται μέσω του Facebook».

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία με τίτλο «Το Facebook πολεμά την Παλαιστίνη», καλώντας σε μποϊκοτάζ του Facebook, αφού όπως εξηγούν, διαγράφει λογαριασμούς Παλαιστινίων ως προκλητικούς, ενώ ανέχεται λογαριασμούς Ισραηλινών που όχι μόνο προσβάλλουν τους Παλαιστινίους αλλά και καλούν ανοιχτά σε πράξεις βίας.

Μάλιστα, ακόμα Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανεβάζουν βίαιο και προκλητικό περιεχόμενο αλλά το Facebook αδιαφορεί (;) και δεν ανοίγει μύτη, όπως η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked, η οποία σε παλαιότερη ανάρτησή της γράφει: «Είναι όλοι τους εχθρικοί πολεμιστές και το αίμα τους θα έπρεπε να τρέξει. Αυτό αφορά και τις μητέρες των μαρτύρων, που στέλνουν τα παιδιά τους στην κόλαση με λουλούδια και φιλιά. Θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Τίποτα δεν θα ήταν πιο δίκαιο», ζητώντας τη δολοφονία των Παλαιστίνιων μητέρων «που γεννούν μικρά φίδια».

Σύμφωνα με το 7amleh, μια ρατσιστική δημοσίευση από Ισραηλινούς εναντίον Αράβων ή Παλαιστινίων, ανεβαίνει στην πλατφόρμα του Facebook κάθε 46 δευτερόλεπτα.


Το FB διαγράφει το λογαριασμό του Παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων και 400 πολιτών και δημοσιογράφων [Πηγή: www.doctv.gr]
Το FB διαγράφει το λογαριασμό του Παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων και 400 πολιτών και δημοσιογράφων [Πηγή: www.doctv.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.