Σοκ από τα ληξιπρόθεσμα -Αυξήθηκαν 2 δισ. ευρώ σε ένα μήνα!

20.000 ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

του Γιώργου Παππού
Πρωτοφανή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία το Φεβρουάριο, δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, καθώς «φούσκωσαν» κατά περίπου 2 δις ευρώ, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει καμία σοβαρή φορολογική υποχρέωση!

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Όπως προκύπτει από το συνοδευτικό πίνακα, δεν φαίνεται ούτε αθέτηση πληρωμών ΦΠΑ- πέρα από το σύνηθες «κενό»- ούτε στάση πληρωμών σε φόρους εισοδήματος κι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τεράστιο «φέσι» οφείλεται σε καταλογισμούς προστίμων μεγάλων υποθέσεων. Η ουσία είναι ότι τα 2,6 δις ευρώ των «καθαρών» φορολογικών οφειλών αντιστοιχεί σε 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενους, εκ των οποίων οι 26 έχουν χρεωθεί με περίπου 1 δις ευρώ!

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι οι κατασχέσεις, που «τρέχουν» με ρυθμούς 1.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα μόνο το Φεβρουάριο να πέσει πέλεκυς σε άλλους 20.000 υπόχρεους. Συνολικά, 1.088.696 φορολογούμενοι βρίσκονται υπό τον κλοιό κατασχέσεων , πλειστηριασμών και δεσμεύσεων περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις υποχώρησε από τα 4.107.315 σε 3.964.279.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.