Ζαχ. Μίχας: Δεκαετίες αυταπατών στο νεοελληνικό κράτος.Συγκεκριμένα λόμπυ επέβαλαν τον αφελληνισμό της παιδείας και την εναντίωση στο έθνος-κράτος (ΗΧΗΤΙΚΟ).

Ζαχ. Μίχας : Απροσδιόριστο και ρευστό το κλίμα Γεωπολιτικά


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ετοιμότητα Αποτροπής για αγορά χρόνου από την Ελλάδα 

Το κλίμα παγκόσμια και ειδικά σε Μέση και Εγγύς Ανατολή, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ρευστό και ασταθές γεωπολιτικά , άρα το που το πάει η Τουρκία μετά το Αφρίν, είναι απροσδιόριστο αυτή τη στιγμή, παρότι η πάγια αναθεωρητική στρατηγική της έναντι μας δεν αλλάζει, λέει ο διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας και συνεργάτης του defence-point gr. Ζαχαρίας Μίχας στον 98.4 .

Η Τουρκία στο εξαιρετικά πολύπλοκο κλίμα από άποψη δυνάμεων ισχύος και στόχων σε Μέση και Εγγύς Ανατολή αλλά και Ανατολική Μεσόγειο , είναι προφανές ότι εκμεταλλεύεται με μικρά βήματα , την ανυπαρξία αυτή την περίοδο ηγεσίας ισχύος στη Δύση, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Ζαχαρίας Μίχας. Η Ελλάδα θα πρέπει στις προκλήσεις της Τουρκίας να εμφανίζεται διαρκώς ως δύναμη αποτροπής και όχι μόνο στρατιωτικά , ώστε να αγοράσει χρόνο , μέχρι να είναι έτοιμη ώστε να μπορεί να πλήξει καίρια την Τουρκία , σε περίπτωση που η τελευταία θελήσει να μας οδηγήσει σε μια γενικευμένη σύγκρουση. Ωστόσο όπως επεσήμανε το κλίμα παγκόσμια και ειδικά σε Μέση και Εγγύς Ανατολή, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ρευστό και ασταθές γεωπολιτικά , άρα το που το πάει η Τουρκία μετά το Αφρίν, είναι απροσδιόριστο αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.