Κατά μάνα κατά κύρη…


Της Αθανασίας Πέτσα*



Τις θυγατέρες της εκλιπούσας Ιωάννας Μπιλίση – Χρουσαλά, τις έχουμε δει πολλάκις να φιγουράρουνστις κοσμικές στήλες, καθώς δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί με άλλους… VIPs της πόλης μας, σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις – «φιλανθρωπικού» χαρακτήρα, εννοείται…

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Τις έχουμε δει όμως και… επί τω έργω, στο πλάι της αείμνηστης.



Η κ. Γεωργία Χρουσαλά θα μας μείνει αξέχαστη, όταν κάποια στιγμή, προφανώς μην αντέχοντας την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και την πίεση του κόσμου που διαμαρτυρόταν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, σηκώθηκε για να αποχωρήσει από την έδρα και η εκλιπούσα την τράβηξε κυριολεκτικά από το μανίκι, λέγοντάς της επιτακτικά «κάτσε κάτω»!


Η δε κ. Δήμητρα Χρουσαλά μας εντυπωσίασε, όταν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας άρχισαν να μεταφέρονται από το ειρηνοδικείο στα συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου την είδαμε να καταφέρεται όχι μόνο εναντίον των πολιτών, αλλά και εναντίον των αστυνομικών, διότι… «δεν τις προστάτευαν αρκετά»! Τώρα, την βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ξεκινώντας αυτήν την Τετάρτη, 21/3, με τέσσερις πλειστηριασμούς, διαφόρων ακινήτων από τις τράπεζες Πειραιώς, Alpha και Eurobank.

Έτσι λοιπόν, παίρνοντας παράδειγμα από τη μητέρα τους, οι «θυγατέρες Χρουσαλά» έμαθαν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στη λαϊκή διαμαρτυρία και την κοινωνική κατακραυγή, για να συνεχίσουν τη «στρωμένη δουλειά» που εκείνη τους άφησε. 

Άλλωστε, στους κοσμικούς κύκλους όπου κινούνται, η προσωπική αξιοπρέπεια μετριέται μόνο με το πορτοφόλι…

*Η Αθανασία Πέτσα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.