Νέα πρόκληση Τούρκων – F16 παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ


Σε καθημερινή και διαρκή κρίση προχωρούν οι Τούρκοι. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, παρενοχλήθηκε δύο φορές σήμερα από τους Τούρκους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Στοχευμένα και ενώ το ελικόπτερο πετούσε από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη, τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία, διότι παραβίαζε το τουρκικό FIR!

Οι Τούρκοι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν περίπου 2.000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήρθε και η αμφισβήτηση με όπλα

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου όπου υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

Οι δηλώσεις έδωσαν την σκυτάλη στα όπλα κάτι που συμβαίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, κάθε δήλωση που έρχεται από την Τουρκία συνοδεύεται και με μια πρόκληση με όπλα, είτε αεροσκάφη είτε πλοία.

Ουσιαστικά με αυτή την επανάληψη παγιώνουν τις απαιτήσεις τους στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.