Γ. Τσιμπούκης: Ζούμε μέσα σε αυταπάτες... ...Ο Ερντογάν κάνει την δουλειά του. Το πρόβλημα δεν είναι στον Ερντογάν. Το πρόβλημα είναι σε ΕΜΑΣ (Βίντεο)

«Η Τουρκία εξοπλίζεται διαρκώς και εμείς… μαδάμε μαργαρίτες»
Στρατιωτικός αναλυτής: "Για τον Ερντογάν ισχύει ο εθνικός όρκος της μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" (Βίντεο)



Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Προηγμένα εξαρτήματα και συστήματα εξοπλισμών παράγει η Ελλάδα αλλά τα επιτελεία του Ελληνικού Στρατού προτιμούν να αγοράζουν άλλα δοκιμασμένα ηλεκτρονικά συστήματα από ξένες χώρες επειδή φοβούνται μήπως κατηγορηθούν, αποφεύγοντας τα ελληνικά προϊόντα για να ακολουθήσουν την πανάκριβη «πεπατημένη» διαδικασία!

Την άποψη αυτή εξέφρασε μιλώντας σήμερα στον STATUS 94.2, ο Δημοσιογράφος και στρατιωτικός Αναλυτής Γιώργος Τσιμπούκης, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή ο Ερντογάν εδραιώνει καθημερινά τη θέση του στα εξοπλιστικά, παράγοντας στη χώρα του οπλικά συστήματα και διατηρώντας σταθερή εξωτερική πολιτική και αντίστοιχη εξοπλιστική.

«Από το 1980 η Τουρκία προσπαθεί να κάνει αυτόνομη την πολεμική της βιομηχανία και σήμερα, το 65% των οπλικών τους συστημάτων είναι τουρκικής παραγωγής. Στο χώρο των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων έχουν τη νοοτροπία των δοκιμασμένων για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ο νόμος δεν τους καλύπτει», υπογράμμισε ο κ Τσιμπούκης και συνέχισε:
ΣΧΕΤΙΚΑ

«Το πολιτικό σύστημα τρομοκρατημένο από τα σκάνδαλα, εφήρμοσε αυστηρές νομοθεσίες για το οτιδήποτε μπορούσε να γίνει στη χώρα στην παραγωγή εξοπλιστικών συστημάτων. Αντίθετα η Τουρκία έχει φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο σε ότι αφορά τα οπλικά της συστήματα και στην περίπτωση του Αφριν απέκτησε πολεμική εμπειρία. Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν στέλνει μηνύματα σε όλη την περιφέρεια, δείχνει την αποφασιστικότητα του. Ισχύει ο Νόμος που ψήφισε η οθωμανική βουλή 1920 και έγινε αποδεκτός από τον Κεμάλ και λέει ότι η οθωμανική αυτοκρατορία θα πρέπει να ξαναπάρει τα εδάφη που έχασε μετά τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο, είναι ο εθνικός όρκος. Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν μια γκρίζα ζώνη περιφερειακά των συνόρων τους, με κατάληψη με κατάληψη εδαφών – παραχώρηση εδαφών στους Σύριους, Ουσιαστικά πάει να δημιουργήσει ένα κράτος μέσα στη Συρία με όλους τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα τους. Στην περίπτωση της Ελλάδα επιδιώκει την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου για να μην υπάρχει απειλή στα παράλιά του και για να είναι τα νησιά στο έλεός του. Στην Θράκη αξιοποιεί την μειονότητα που έχει εγκαταλειφθεί από την Ελληνική πολιτεία διαχρονικά. Στην υπόθεση των αξιωματικών ο Ερντογάν θα κοιτάξει να δείξει στην Ελλάδα την «μεγαλοψυχία» του, το σουλτανικό του στυλ και κάποια στιγμή θα μας κάνει χάρη να απελευθερώσει τους ανθρώπους φυσικά με ανταλλάγματα. Κάποια στιγμή θα φθάσει η ελληνική κυβέρνηση να παρακαλάει τον Ερντογάν να τους επιστρέψει. Το πρόβλημα είναι σε εμάς που αφήσαμε να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην μαδάμε μαργαρίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.