Σε επίπεδο-ρεκόρ το χρέος, αλλά και ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών


Σε επίπεδο-ρεκόρ παραμένει το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών, στα 13,15 τρισ. δολάρια

Αύξηση της τάξεως του 1,5% (193 δισεκ. δολάρια) κατέγραψε το συνολικό χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών το 2017, στο επίπεδο-ρεκόρ των 13,15 τρισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve).

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 


Μάλιστα, ειδικά για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, το χρέος ενισχύθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ήτοι 5,2%, όταν προκλήθηκε η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση. 

Εντός του 2017 καταγράφηκε αύξηση 1,6%, 0,7%, 3,2% και 1,5% σε ό,τι αφορά στα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων, τα δάνεια για πιστωτικές κάρτες και τα φοιτητικά δάνεια, αντίστοιχα. 

Πρόκειται για το 14ο συνεχόμενο τρίμηνο που το χρέος των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται, με το ποσό, πλέον, να είναι κατά 473 δισεκ. δολάρια υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2008, οπότε και η παγκόσμια οικονομία, και ειδικά η αμερικανική, βίωσε έντονα τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση όλων των εποχών. 

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των προαναφερθέντων 14 τριμήνων, η συνολική ενίσχυση διαμορφώνεται σε 17,9%! 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική που εφάρμοσε η Federal Reserve, στον απόηχο της κρίσης, με ιστορικά χαμηλά επιτόκια (0%-0,25%) μέχρι τον Δεκέμβριο 2015, σε συνδυασμό με μαζικά προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων. 

Ωστόσο, πλέον ο συνολικός πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών ανέρχεται, επίσης, σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 98,75 τρισεκ. δολάρια, έπειτα από αύξηση 2,08 τρισεκ. το περασμένο έτος. 

Την ίδια στιγμή, τα μετρητά των επιχειρήσεων της χώρας αυξήθηκαν στα 2,5 τρισεκ. δολάρια, από 2,43 τρισεκ. στα τέλη του 2016.

Ο λόγος πλούτου προς το χρέος των νοικοκυριών:

Πηγή, μέσω bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.