Τουρκικά μαχητικά δεν άφηναν το ελικόπτερο του υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, να απογειωθεί από Στρογγύλη


Του Αντώνη Παπαντωνίου
Δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την περιοδεία στα Νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου του Υπουργού Ναυτιλίας, Π Κουρουμπλή,  ανέφεραν ότι το ελικόπτερο που τον μετέφερε στην Νήσο Στρογγύλη, παρεμποδίστηκε από Τουρκικά μαχητικά και καθυστέρησε η αναχώρησή του από το Ακρητικό αυτό νησί κατά τριάντα λεπτά, ύστερα από  προκλητική προειδοποίηση από τους Τούρκους ότι βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Τουρκίας! Το περιστατικό αυτό έγινε την 19-2-2018 με  ταυτόχρονες την ίδια ημέρα, στην ίδια περιοχή,  πολλαπλές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 
Δεδομένου ότι το γεγονός αυτό έρχεται και σαν συνέχεια της επίθεσης στα Ίμια καλούμε την “Κυβέρνηση” να ενημερώσει με λεπτομέρειες τον Ελληνικό Λαό για το γεγονός και ταυτόχρονα να περιγράψει και τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει για τις αεροπορικές μετακινήσεις στο Αιγαίο.

Τέτοια περιστατικά είναι αδιανόητο να μένουν αναπάντητα γιατί τότε ενθαρύνουν την θρασύτητα και προκλητικότητα της Τουρκίας που το τελευταίο, κυρίως, διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Τελειώνοντας, τονίζουμε ότι δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων που πρέπει με κάθε τρόπο να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να μην εμπλακούν και πάλι σε άθλια παιχνίδια σε βάρος τής Εθνικής μας ακεραιότητας, όπως,  στο πρόσφατο παρελθόν, το επεισόδιο εμβολισμού του περιπολικού πλοίου “ΓΑΥΔΟΣ” από  κανονιοφόρο της τουρκικής ακτοφυλακής,  που έδωσε αφορμή στην Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα  για  “γκριζάρισμα”  της περιοχής των Ιμίων.
*Ο Α. Παπαντωνίου είναι ναύαρχος ε.α και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.